duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterOpt foști colaboratori ai Securității candidează la alegerile locale din acest an

Opt foști colaboratori ai Securității candidează la alegerile locale din acest an

Opt candidați la alegerile locale din 27 septembrie au verdicte de colaboratori ai Securității emise de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Cinci dintre aceștia sunt confirmați prin decizii definitive ale instanțelor că au făcut poliție politică, potrivit unui comunicat de presă transmis de CNSAS. Instituția a anunțat că nu a primit listele cu candidați de la birourile electorale județene decât din 31 de județe, 22 de municipii reședințe de județ și din București, sectoarele 1, 4 și 5.

Din datele celor 6.678 candidați transmise către CNSAS până la 24 septembrie 2020, rezultă că 3.491 persoane nu sunt verificabile, fiind născute după 1973.

Lista dată publicității de CNSAS cu cei care au verdict de colaborator al Securității este deschisă de Traian Băsescu, cel care candidează din partea PMP pentru funcția de primar general al Capitalei.

Verdictul CNSAS a fost confirmat pe fond de Curtea De apel București, dar apelul este în curs de judecare la Curtea Supremă.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE