Prima pictură murală de mari dimensiuni din Oradea

Data:

spot_img

Prima pictură murală de mari dimensiuni din Oradea a fost făcută pe un perete gri, care a prins astfel culoare, grație orădenilor care au îndrăznit să-și contureze public visurile.

Prima pictură murală de mari dimensiuni din Oradea, cea făcută pe zidul de sprijin al parcării de lângă parcul Brătianu, a fost inaugurată sâmbătă de artiștii care au muncit la realizarea ei.

Intitulată „Dream big” (Îndrăznește să visezi), pictura se întinde pe o suprafață de 660 mp și a fost realizată, în ultima lună, de artiștii Roxie Netea, Cristian Sabău, George Hociung și Ervin Racz (în poza de grup), ajutați de voluntari.

În lumea copilăriei

Pe peretele parcării au fost desenați trei copii care suflă baloane de săpun, iar în aceste bule sunt conturate dorințele și visurile lor. Așa au apărut în parcare un elefant ridicat deasupra Oradiei (identificată prin turnul Primăriei) de un balon cu aer cald, flori multicolore, păsări extravagante, palate, pisicuțe și multe altele, migălos pictate de artiști.

„Este un proiect de suflet și are multă încărcătură emoțională, și pentru că cei trei copii sunt din familiile noastre, ale artiștilor.

Ei suflă prin aceste baloane în care se concretizează lumile lor pline de imaginație, toate visurile lor sunt concentrate aici.

Ne-am transpus în lumea copilăriei în timp ce pictam și asta am dorit să transmitem: fiecare trebuie să se identifice cu copilul interior”, a explicat pentru BIHOREANUL artista Roxie Netea, inițiatoarea acestui proiect.

Citește și Români blocați la Munchen. Mărturia unui pasager: Experiența a fost oribilă de la un cap la altul

Cei trei copii pictați sunt Silvia și Victoria, nepoatele Roxanei Netea, respectiv Adam, fiul lui Ervin Racz.

Prea mici pentru a înțelege că ei nu sunt doar imaginea unui proiect comunitar, ci mai ales a unui act artistic așteptat și apreciat în Oradea, cei trei au fost puțin stingheriți de dorința jurnaliștilor de a-i fotografia lângă picturile care îi reprezintă. În timpul realizării picturii, și alți artiști locali au fost invitați să se alăture proiectului.

De pildă, actrița și pictorița Adela Lazăr (foto jos) a umplut una dintre bule cu trei pisici colorate (care reprezintă familia artistei), un curcubeu și reprezentări din „turtă dulce” ale clădirilor din Oradea.

Deasupra lor, Adela a desenat clape de pian pentru că, așa cum a spus ea însăși, „muzica vindecă și inspiră”, și ochiul divinității.

Mai multe aflați din publicația Bihoreanul.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related