Oradea, pe locul al treilea în topul celor mai atractive orașe din România pentru locuire | Bihoreanul

Data:

spot_img

Oradea se clasează pe locul al treilea în topul celor mai atractive orașe din România pentru locuire, realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare, în baza unui așa-numit Index de Atractivitate Urbană, care evaluează atractivitatea celor 41 municipii reședință de județ, la intersecția a două dimensiuni-cheie: intenția de mutare și percepția generală a calității vieții în oraș, din partea rezidenților și a non-rezidenților.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare AHA Moments în perioada aprilie-mai 2024, pe un eșantion de 1.200 de respondenți la nivel național, 18+, bărbați și femei, populația generală digitalizată din România, reprezentativ național. Scorul final de atractivitate al fiecărui oraș a fost calculat ca media dintre scorul de intenție de mutare și calitatea vieții.

Citește și: Atacuri cu drone la granița Ucrainei cu România. Patru aeronave trimise să monitorizeze situația

Conform rezultatelor date publicității joi, Brașovul este considerat cel mai atractiv oraș din România pentru locuire, obținând cele mai bune scoruri la ambele dimensiuni. Cluj-Napoca se clasează pe locul doi, urmat de Oradea (3), Sibiu (4) și Timișoara (5). Top 10 al celor mai atractive orașe pentru locuire este completat de Constanța (6), București (7), Iași (8), Alba Iulia (9) și Piatra Neamț (10).

Oradea a înregistrat un scor de 7,3 la intenția de mutare, respectiv unul de 7,7 la calitatea vieții, deci o medie de 7,51, față de 7,41 – Sibiu, 7.01 – Timișoara, 6,74 – Constanța sau 6,49 – București.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Amintirea unui război: Gheorghe Șanta, discurs emoționant la Oarba de Mureș | Săptămâna Online

Amintirea unui război: Gheorghe Șanta, discurs emoționant la Oarba...

Finanțarea metroului din Cluj, asigurată până în 2031 | Monitorul de Cluj

Finanțarea metroului din Cluj, asigurată până în 2031. Metroul...

Bistrițeanca Loredana Salanță a câștigat Miss Universe România 2024 | Săptămâna Online

Bistrițeanca Loredana Salanță a câștigat Miss Universe România 2024....