Oraşul Wolfsburg și criza de la VW | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Aproape toată lumea lucrează la Wolfsburg, oraş din nordul Germaniei, pentru VW, are prieteni ale căror afaceri depind de companie. Acum giganticul concern auto are dificultăţi şi oraşul se teme de ce aduce viitorul.

Primul lucru pe care îl vezi când te duci la Wolfsburg în landul Saxonia Inferioară cu trenul este o gigantică fabrică cu ziduri din cărămidă, având patru furnale, care poartă o emblemă VW în culorile albastru şi alb. Bun venit în oraşul Volkswagen, unde-şi are sediul unul din cei mai mari fabricanţi auto din lume.

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Wolfsburg este unul din puţinele oraşe germane construite de la zero în prima jumătate a secolului XX. A fost conceput special în acest scop şi construit acolo unde înainte se aflau ogoare.

VW planifică închiderea unor capacităţi de producţie şi concedierea a mii de muncitori

Fondat de regimul nazist al lui Hitler la 1 iulie 1938, oraşul Wolfsburg a fost construit pentru muncitorii care produceau aşa-numita maşină KdF, un autoturism ieftin pentru mase care a fost fabricat până în 1945, ca parte a programului „Kraft durch Freude” (Putere prin bucurie).

Wolfsburg există din pricina fabricii Volkswagen (VW), iar unii spun că dacă VW strănută, întreg oraşul răceşte.

În prezent, criza izbucnită la VW este principalul subiect de discuţie în oraş. Cel mai mare fabricant european de maşini planifică pentru prima dată în istoria sa închiderea unor capacităţi de producţie din Germania şi concedierea a mii de muncitori.

Continuarea în Deutsche Welle

Citește și: Problematica ridicării sancțiunilor impuse Rusiei de către SUA – Ce ar putea face în mod real Trump, în cazul în care ar reajunge președinte

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ falco)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victorie la limită a pro-europenilor din Moldova | Deutsche Welle

Diaspora a salvat referendumul constituțional pentru introducerea vectorului european...

Un producător auto chinez a prezentat un prototip de mașină zburătoare | Aktual24

Un producător auto chinez a prezentat un prototip de...