Orban: Desemnarea lui Cioloş, o cacealma. Iohannis vrea să-şi distrugă partidul care l-a sprijinit!

Data:

Fostul şef al PNL Ludovic Orban a susţinut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna premier pe liderul USR Dacian Cioloş este de fapt „o cacealma”, pentru că niciunul dintre partidele parlamentare nu îl vor susţine pentru a forma un nou Guvern.

Dacă Iohannis se mai implică mult în PNL, o să distrugă total partidul, a avertizat Orban, care i-a aruncat cuvinte grele şefului statului.

„Astăzi vreau să fac o declaraţie cu privire la decizia preşedintelui de a-l desemna pe Dacian Cioloş ca şi premier. Din data de 1 septembrie, România se confruntă cu o criză politică şi o criză guvernamentală provocată de decizia unilaterală a premierului Florin Cîţu de a demite ministrul Justiţiei fără nici un fel de consultare a coaliţiei, fără nici un fel de consultare a forurilor statutare ale PNL. România se confruntă cu o criză sanitară gravă provocată de explozia de infectări cu Covid-19. România se confruntă cu o situaţie economică dramatică care pune în pericol veniturile românilor ca urmare a creşterii preţurilor la energie, la combustibil, la alimente, la medicamente, o creştere care afectează viaţa de zi cu zi a românilor şi deteriorează grav puterea de cumpărare a românilor”, a declarat Orban.

Potrivit liderului PNL, criza politică trebuie să înceteze imediat pentru că România şi românii au nevoie de un guvern stabil, de un guvern care să beneficieze de o majoritate parlamentară care să susţină toate măsurile de combatere a crizei pandemice, de combatere a crizei economice care bate la uşă, de combatere a efectelor negative pentru viaţa de zi cu zi a românilor a fenomenelor economice de creştere dramatică a preţurilor.

Desemnarea lui Cioloş, o cacealma

„Din păcate, decizia de ieri a Preşedintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca obiectiv soluţionarea crizei, ci are ca efect prelungirea crizei politice şi guvernamentale şi adâncirea crizei politice şi guvernamentale. Este evident pentru orice om care cunoaşte situaţia politică din România şi poziţionările partidelor politice din România că, în ciuda bunelor intenţii ale USR şi ale lui Dacian Cioloş – care de altfel au fost singurii care s-au prezentat la consultări cu o propunere de prim-ministru -, desemnarea ca prim-ministru a lui Dacian Cioloş este o desemnare care nu ţine cont de principiul loialităţii constituţionale care ar fi trebuit aplicat şi nu ţine cont de faptul că desemnarea ar fi trebuit să se facă în persoana unui Premier care să aibă cu adevărat şansa să obţină o majoritate parlamentară”, a precizat Orban.

În opinia liderului liberal, este o certitudine faptul că Cioloş nu va reuşi să strângă o majoritate parlamentară de partea sa.

„Vă spun de acuma că este clar pentru orice om de bun simţ că nici actuala conducere a PNL nici alte formaţiuni politice nu vor susţine învestirea unui Guvern Cioloş şi mă îndoiesc că în momentul în care preşedintele, deşi formal şi-a îndeplinit atributul constituţional de desemnare a premierului pe baza singurei propuneri care a fost formulată. Nu pot să cred că preşedintele României nu este conştient de faptul că Dacian Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate parlamentară. Această desemnare s-a produs din cauza faptului că nici PSD şi nici PNL nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de prim-ministru”, a punctat Orban.

Orban, nemulţumit de noua conducere PNL

În acelaşi timp, fostul preşedinte PNL a criticat decizia noii conduceri a partidului de a nu se prezenta la Cotroceni cu o propunere de premier liberal.

Articolul integral, pe THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“