duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterOrban, despre izolarea populaţiei la domiciliu: Nu avem în discuţie acest lucru...

Orban, despre izolarea populaţiei la domiciliu: Nu avem în discuţie acest lucru în momentul de faţă

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, în timpul unei vizite de lucru la Paris, că, pe moment, nu se discută despre izolarea cetăţenilor la domiciliu, subliniind că, prin respectarea de către un număr cât mai mare de români a regulilor sanitare instituite de autorităţi, nu va fi nevoie de adoptarea de noi restricţii.

„Nu avem în discuţie o astfel de eventualitate [reizolarea populaţiei la domiciliu – n.r.] în momentul de faţă. Noi am adoptat un set de măsuri care ţin cont de modul de transmitere a virusului şi aşteptăm să vedem eficienţa acestor măsuri.

Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulţi români respectă regulile de protejare, de protecţie sanitară, cu atâta viaţa poate fi mai normală. Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcţionarea economiei, să luăm cât mai puţine măsuri de restricţionare şi ne dorim ca oamenii să aibă o viaţă cât mai aproape de normal.

Dar, repet, cu condiţia respectării normelor de protecţie a sănătăţii, care sunt simple, nu sunt complicate: portul măştii, igiena sanitară, păstrarea unei distanţe fizice de protecţie sanitară, evitarea atingerii unor obiecte pe care le ating alţii sau dezinfectarea mâinilor după atingerea unor astfel de obiecte.

Lucrurile nu sunt foarte complicate. Dacă oamenii respectă regulile, riscul de transmitere se diminuează drastic şi nu este nevoie să luăm alte măsuri de restricţie”, a precizat Orban, în cadrul unei declaraţii susţinute la sediul Ambasadei României din Paris.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE