miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterOrban: "Renate Weber a pus în pericol viaţa cetăţenilor. Vrem alt Avocat...

Orban: „Renate Weber a pus în pericol viaţa cetăţenilor. Vrem alt Avocat al Poporului, fără ştampilă de partid”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a atras atenţia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că noul Avocat al Poporului, care va fi numit în locul Renatei Weber după ce va fi definitivată cu succes procedura revocării din funcţie, ar trebui să fie o persoană apolitică, cu studii juridice solide şi o carieră demnă de postul respectiv.

„A fost o discuţie la nivelul coaliţiei. Ideea e să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic, care să aibă o carieră în domeniul respectării drepturilor omului. Evident, să aibă studii juridice solide. O să discutăm mai multe propuneri, e normal să se formuleze mai multe propuneri. Când vom avea o soluţie, o vom anunţa public”, a declarat Orban.

Şeful PNL a subliniat că viitorul Avocat al Poporului trebuie să fie cineva care „să nu aibă o ştampilă de partid”.

Întrebat ce îi reproşează Renatei Weber, ce articol de lege sau din Constituţie a încălcat aceasta, Ludovic Orban a replicat: „Foarte multe. Foarte multe. De exemplu, că a pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, că a considerat spitalele şi cadrele medicale centre de detenţie. Să vă mai spun de mulţimea de acţiuni, după părerea mea, care au ieşit din cadrul constituţional şi legal? De altfel, solicitarea se va discuta în cadrul comisiilor juridice reunite şi acolo, în mod evident, că o să existe o argumentaţie suplimentar faţă de argumentaţia care este conţinută în solicitarea de revocare”.

Reamintim că, recent, Renate Weber a transmis, într-o intervenţie la Antena 3, că nu are de gând să demisioneze pentru că nu a făcut nimic greşit în activitatea sa.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE