miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletterOrban vrea ca toți vinovații pentru morții din secția ATI să fie...

Orban vrea ca toți vinovații pentru morții din secția ATI să fie trimiși în judecată

Premierul a declarat că la Piatra Neamț nu este suficientă o singură demisie și că vinovații trebuie identificați și trimiși în judecată.

Orban a spus că a transmis că a dat ordin pentru ca autoritățile să sprijine ”cu profesionalism și celeritate” ancheta penală deschisă de procurori în urma incendiului din SJ Neamț:

”Acolo este vorba de pierderea a 10 vieți omenești. Acolo se face o anchetă penală, pentru care am dat ordin să fie susținută cu celeritate și profesionalism. Cum să fie o suficientă o demisie? Este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii și, odată cu identificarea lor, să se facă toate demersurile pentru trimiterea lor în judecată. Toate măsurile pe care le luăm sunt pentru a preveni apariia unei situații similare. Au fost efectuate lucrări de intervenție, au fost făcute lucrări de construire a unui perete de rigips, s-a mutat secția de Terapie Intensivă. Responsabilii trebuie să fie pedepsiți. În ce ne privește, noi am spus că vom deconta din fonduri europene toate lucrările de modernizare”, a declarat premierul luni seara după controlul făcut împreună cu Nicușor Dan în patru spitale din București: Colentina, Sfântul Ștefan, Sfântul Ioan și Malaxa.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE