Orchestra Colegiului Eton, turneu în 3 orașe din România

Data:

spot_img

Orchestra Colegiului Eton, turneu în 3 orașe din România: București, Brașov și Sibiu. O instituție de prestigiu, cu o bogată istorie, Colegiul Eton din Marea Britanie este cunoscut drept școala la care învață prinții și bogații Europei.

Eton College este cea mai mare școală – internat pentru băieți din Marea Britanie, situată pe malurile râului Tamisa, aproape de Windsor.

Un centru al excelenței academice

Cu o istorie care datează din anul 1440, a fost fondat de către Henric al VI-lea drept „Colegiul Kynge al Doamnei noastre din Eton besyde Windesore”.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Regele a dorit să ofere educație gratuită pentru „70 de bursieri săraci” care apoi ar fi mers la King’s College Cambridge, fondat de Henric în anul următor.

În timp ce multe dintre clădirile timpurii au supraviețuit până astăzi, școala s-a adaptat și a evoluat în centrul independent de excelență academică de astăzi.

Aici au studiat David Cameron și Boris Johnson

De-a lungul secolelor, a educat nu mai puțin de 19 prim-miniștri britanici, iar generații de oameni de stat, muzicieni, scriitori și membri distinși ai forțelor armate au trecut prin porțile sale.

Au studiat aici personalități precum: William Ewart Gladstone, Robert Gascoyne-Cecil, Archibald Primrose, Arthur Balfour, Anthony Eden, Harold Macmillan, Alec Douglas-Home, David Cameron sau Boris Johnson.

Citește și: Ana Blandiana, distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură: Consider că e o mare victorie pentru poezie și pentru România

În prezent, 1300 de băieți cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani frecventează școala, mulți fiind sprijiniți financiar pentru a se asigura că niciun băiat talentat nu este privat de educația remarcabilă pe care Eton o oferă.

Departamentul de muzică de la Eton College este cel mai mare departament al școlii, cu o echipă de 6 maeștri cu normă întreagă, sub conducerea preotului și a directorului de muzică.

Continuarea în URBAN

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / okmarian)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...

Expoziția „Surréalisme”. Mesajul transmis de ambasadorul României la Paris

Expoziția „Surréalisme” de la Centrul Pompidou din Paris. Mesajul...

International Opera Awards – soprana Adela Zaharia a fost nominalizată la premiul „Best Female Singer”

După nominalizarea din 2020, „Young Singer”, Adela Zaharia primește...