Organizația Mondială a Sănătății se pregătește pentru eventuale atacuri chimice în Ucraina

Data:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se pregătește în mod activ pentru posibilitatea unor atacuri chimice în Ucraina, a declarat joi directorul regional pentru Europa, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

„Având în vedere incertitudinile situației actuale, nu există nicio garanție că războiul nu se va înrăutăți”, a declarat Hans Kluge într-o declarație trimisă jurnaliștilor din Liov, în vestul Ucrainei.

„OMS analizează toate scenariile și pregătește planuri pentru a răspunde la toate situațiile care ar putea afecta poporul ucrainean, de la îngrijirea unui aflux masiv de victime până la consecințele unor atacuri chimice”, a spus el, fără a da detalii suplimentare.

Țările occidentale și-au exprimat în mod repetat temerile că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina. Rusia acuză Kievul că se pregătește să folosească astfel de arme împotriva propriului popor pentru a da vina pe Moscova.

Hans Kluge a declarat că OMS a livrat până acum peste 185 de tone de provizii medicale, iar alte 125 de tone sunt pe drum, titrează G4 MEDIA.

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Audiere în Parlamentul European pe tema dezinformării și propagandei ruse privind Ucraina și a impactului asupra proceselor democratice din UE

Comisia specială privind ingerințele externe în toate procesele democratice din Uniunea Europeană, inclusiv dezinformarea, a Parlamentului European, a susținut, joi, audierea

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai în București. Nicușor Dan: „Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de...

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei.