Organizațiile secrete și Covid 19

Data:

Și dacă uriașa manipulare planetară asupra covidului și apoi a vaccinului are în spate nu pe Bill Gates, ci organizațiile secrete cu mult mai multă vechime și experiență în materie de conspirații? Aceasta este întrebarea pe care ne-am pus-o, mai în glumă, mai în serios, purcedând la o scormonire a spațiului virtual pentru a vedea dacă și cum Masoneria, Illuminati, Grupul Bilderberg, Comisia Trilaterală sau Consiliul de Politică Externă lor s-au pronunțat în vreun fel, public, asupra pandemiei.

E cumva straniu că, deși Teoria Conspirației a fost deseori invocată în legătură cu Covid 19, organizațiile conspirative n-au fost pomenite. Or, cel puțin unele dintre ele au făcut declarații! De pildă, în 11 ianuarie 2021, Ethan A. Seaberg, Marele Maestru al masoneriei statului Minnesota, a invocat – țineți-vă bine – Comitetul COVID al Marii Loji și ceea ce acesta „ne-a cerut tuturor să ne amintim din martie (2020 – n.r.): ”Nu veniți la Lojă dacă sunteți bolnavi. Mențineți distanța, purtați masca și spălați-vă mâinile. Îngrijiți-vă și aveți grijă unul de celălalt”.

Deci nu numai că Marea Lojă din Minnesota e pe fază, dar are și un Comitet Covid! Mai mult, constatând că Guvernatorul statului a început să relaxeze unele dintre restricții, Comitetul „a recomandat, și eu sunt de acord, ca masoneria din Minnesota să revină la restricțiile anterioare, existente în mare parte din toamna anului trecut. Acestea includ: prezentarea doar la studiile de licență, prezență de 50% în cadrul ședințelor Lojii și continuarea interdicției de a mânca la întâlnirile acesteia”. Urmează patru comentarii personale al Marelui Maestru, care își încheie mesajul cu cuvintele: „Răspunsurile voastre masonice la aceste luni de restricții sunt o dovadă a tipului de bărbați care sunt masonii din Minnesota. În timp ce lumea din jurul nostru se mișcă prea des aproape haotic, Lojile noastre sunt repere de organizare în care poverile sunt purtate cu bucurie și provocările sunt luate în considerare. Vă mulțumesc tuturor pentru această determinare”.

Lock-down masonic

Întreaga masonerie este în lock-down, ne-a asigurat Claudiu Ionescu, directorul revistei „Forum Masonic”, membru al Marii Loji Americano-Canadiene din Germania și al United Grand Lodge of England. De un an de zile nu mai au loc întâlniri fizice, în schimb se organizează zoom meeting-uri regulate, unele chiar săptămânal. Se discută și se prezintă „planșe”, echivalentul masonic al referatului. Interlocutorul nostru a ținut să precizeze că întâlnirile nu au caracter ritualic, precum și faptul că, peste tot în lume, masoneria respectă regulile anti-Covid 19, după cum respectă în general legile statelor respective. Frecvent primesc de la secretariat mesaje de încurajare, urări de sănătate și îndemnul de a respecta regulile sanitare.

Claudiu Ionescu nu și-a ascuns frustrarea că, din cauza pandemiei, nu s-au mai organizat obișnuitele întâlniri internaționale la care urma să participe, unele fiind stabilite, cu detalii, chiar și cu 3 ani înainte! Să mai spunem că, în conformitate cu The Economist, acum „Masoneria vrea să fie cunoscută pentru mâinile curate, nu pentru strângerile de mâini”.

Francmasoneria (sau masoneria) este o organizație ai cărui membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale, prin inițierea conformă unui ritual comun, prin jurământul depus pe una din cărțile sfinte ale marilor religii (Biblia, Coranul, Dao de Jing, Vedele hinduse, Tripitaka budiste sau alte scrieri considerate sacre) și, în majoritatea ramificațiilor, prin credința într-o „Putere Supremă”.

Masoneria dorește să fie văzută ca o organizație „discretă, nu secretă”. În România există 13 Mari Loji și Ordine și circa 7.500 de francmasoni declarați. O lungă listă de mari personalități au făcut parte din masonerie, de la Vasile Alecsandri și Alexandru Ioan Cuza la Mihail Kogălniceanu și Nicolae Titulescu.

Cum se conduce lumea online

La rândul ei, având în vedere pandemia în curs, Comisia Trilaterală a amânat toate reuniunile fizice până în 2021. Reuniunea regională Asia Pacific e planificată să aibă loc în aprilie 2021, iar cea plenară în noiembrie. Pentru a susține ceea ce a fost un dialog permanent din 1973 încoace, Comisia a organizat o serie de conversații virtuale, care sunt disponibile publicului pe site-ul web! Acestea au avut ca subiecte, anul trecut, colaborarea internațională în timpul COVID-19, noua hartă a energiei mondiale, obiectivele de politică externă ale administrației Trump, o conversație cu celebrisimul doctor Anthony Fauci, rasismul și altele.

Comisia Trilaterală este o asociație particulară cu caracter secret înființată în 1973, din inițiativa bancherului american David Rockefeller, de un număr de 300 oameni de afaceri, politicieni și intelectuali cu putere de decizie din Europa, America și Asia.  Membrii asociației (industriași, șefi de bănci, prim-miniștri și membri în diverse guverne ale lumii) sunt considerați un guvern din umbră care ar determina decizii la nivel global, fiind practic cel mai influent grup de lobby din lume, alături de Consiliul pentru Relații Externe și Grupul Bilderberg.

În orice caz, printre membrii Comisiei Trilaterale se numără prințul Charles al Marii Britanii, José Manuel Durão Barroso, fost premier al Portugaliei și fost președinte al Comisiei Europene, fostul președinte american Bill Clinton, Tony Blair, fost premier al Marii Britanii, Gerhard Schröder, fost cancelar al Germaniei, Henry Kissinger, fost secretar de stat al SUA.

Avem și noi doi membri: Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, care face parte chiar din Comitetul Executiv, și Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional.

Cel puțin până la ora redactării acestor rânduri, celalte organizații secrete ori discrete s-au abținut de la comentarii publice pe marginea pandemiei de Covid 19. În așteptare, să le amintim pe scurt:

Iluminati se referă la mai multe grupuri și mișcări, atât istorice cât și moderne, atât reale cât și fictive. Ordinul Iluminaților a fost o societate secretă fondată la 1 mai 1776, în Ingolstadt (Bavaria de Nord), de Adam Weishaupt, primul profesor de drept canonic de la Universitatea din Ingolstadt. În 1785, ordinul a fost infiltrat, dezbinat și suprimat mai întâi de către guvernul bavarez, pentru un presupus complot, și apoi în întregul stat german, sub acuzația că scopul ordinului este să răstoarne toate monarhiile și religiile de stat din Europa. Azi, diverse grupări afirmă că ar fi succesorii Illuminaților bavarezi.

Grupul Bilderberg este cât se poate de real și se întrunește anual pentru a discuta ei știu ce. A fost fondat organizat în 1952 de către prințul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda și e numit după hotelul în care a avut loc prima întâlnire secretă, în 1954. Împreună cu Consiliul pentru Relații Externe, Grupul Bilderberg a condus la crearea Comisiei Trilaterale. Din Grup fac parte circa 180 de personalități politice, culturale, economice și universitare. Nu are pagină de internet, nicio întâlnire nu este înregistrată, nu se dau comunicate, nu se știe ce fac și ce fac pe alții să facă.


Acest articol a fost publicat pe PressHUB în cadrul proiectului
“COVID-19 FactsNotFake -The Emergency Newsroom. Infodemic Lie Detector”, un proiect Freedom House Romania, în parteneriat cu Trinitas TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina și Agenția de Știri Basilica, finanțat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a Ambasadei Marii Britanii. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

spot_imgspot_img
Tudor Călin Zarojanu
Tudor Călin Zarojanu
Este absolvent al Facultății de Matematică, secția Informatică, Universitatea București, 1980, programator principal, jurnalist din 1992, în prezent redactor la Ziarul Lumina, redactor de carte, traducător de cărți din engleză și franceză, realizator din 2010 al rubricii TVR “De ce-aş citi?”. Ca jurnalist, a lucrat la Zig Zag (șef de secție), Revista X (redactor-șef adjunct), Flacăra (redactor-șef), Cotidianul (șef de secție), Mediafax (șef de secție), TVR (consilier PDG, editor coordonator), Biroul de presă al Patriarhiei (consilier patriarhal). A colaborat la Radio România şi la numeroase publicaţii. A fost membru al Juriului Premiilor Clublui Român de Presă 2011, secţiunea Jurnalism cultural, şi al Juriului de scenarii CNC (2014). A publicat 15 cărți: romane, proză scurtă, memorialistică. A fost director editorial la Corint și Paralela 45.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...