sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterOvidiu Ianculescu către Iohannis: „Urlu ca un câine la lună”

Ovidiu Ianculescu către Iohannis: „Urlu ca un câine la lună”

Protagonistul filmului realizat de Recorder, fostul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, Ovidiu Ianculescu, a trimis, cu prilejul Zilei Naționale, o nouă scrisoare președintelui României, Klaus Iohannis.

În aceasta, Ianculescu semnalează lipsa de reacție a instituțiilor statului la situația dezvăluită de el, dar ține să dea și o replică celor care l-au acuzat de faptul că ar fi beneficiat de sprijin politic în carieră. Mai mult, el spune că, înainte de a cere ajutorul presei, a încercat să-și susțină punctul de vedere în fața unor instituții importante, precum DNA Târgu Mureș, care nu a făcut absolut nimic în legătură cu plângerea penală depusă acolo, dar și Administrația Prezidențială și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ianculescu descrie foarte plastic inutilitatea demersului său într-un stat în care relațiile politice prevalează în fața oricăror alte considerente, prin expresia: „Urlu ca un câine la lună” și reiterează faptul că dezvăluirile făcute de el pentru Recorder nu au nicio legătură cu vreo luptă politică, ci doar cu apărarea demnității individuale.

Deși lung, textul scrisorii este interesant și explică multe dintre reacțiile ulterioare apariției reportajului care a avut peste un milion de vizualizări pe YouTube.

„Din cauza lipsei de reacţie şi luarea de măsuri ferme imediate, şi aici nu vorbim de ultimele zile, ci de lipsa de reacţie a Instituţiilor acestui stat, pe care dumneavoastră îl conduceţi, la problemele semnalate de către mine, din ultimele 8 luni…care m-au făcut pe mine să ”latru ca un câine la lună”, mă simt nevoit să vă scriu încă o scrisoare. NU Ianculescu Ovidiu Sebastian a creat această problemă (din Apele Române), ci Ervin Molnar Preşedintele PNL Tg Mureş, împreună cu Costel Alexe, fostul Ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor în guvernul PNL pe care dumneavoastră îl giraţi.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE