Ovidiu Voicu, Centrul pentru Inovare Publică: „În primul tur, o voi vota pe Elena Lasconi. E un vot pozitiv, cred că va fi o președintă cel puțin decentă”

Data:

spot_img

Ovidiu Voicu, director executiv al Centrului pentru Inovare Publică, explică într-o postare pe Facebook faptul că, deși Marcel Ciolacu este favorit, Elena Lasconi merită un vot pentru onestitatea și bunele sale intenții.

„S-au terminat procedurile pentru înregistrarea candidaturilor. Au rămas în cursă 14 candidați. O parte din ei sunt acolo pentru ego, pentru câștigat notorietate sau pentru a negocia ceva în turul doi. După ce îi dăm la o parte, rămân cinci cu șanse reale de a ajunge Președinte.

Favoritul primului tur este Marcel Ciolacu (PSD), care este aproape sigur de primul loc, mulțumită forței (primari, activiști etc.) și banilor partidului. Pentru al doilea loc și intrarea în turul doi, e o luptă strânsă între Elena Lasconi (USR), George Simion (AUR), Nicolae Ciucă (PNL) și Mircea Geoană (independent).

Citește și: Ministrul de interne al Austriei refuză din nou aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen

În primul tur, o voi vota pe Elena Lasconi (USR). E un vot pozitiv, cred că va fi o președintă cel puțin decentă. Principalul motiv este că nu i se pot contesta onestitatea și bunele intenții. Dna. Lasconi dorește să facă bine, un bine general, în sens moral, nu doar pentru ea și ai ei. Cu greu se poate spune același lucru despre ceilalți candidați.

Principalul dezavantaj al dnei. Lasconi este lipsa de experiență în diplomație și politică la nivel înalt. Dar un președinte nu este singur. Sper că nu își închipuie cineva că e ca în filme, președintele de capul lui sau ei să apucă să negocieze și să decidă. Președintele este doar fața sistemului birocratic și al celui de securitate. Niciun președinte nu se naște învățat, ci are alături un întreg sistem care să ajute și să îndrume. Iar aici intră în joc celelalte calități ale dnei. Lasconi.

Citește și: România, la cheremul birocrației: Miliardele europene, blocate în hățișul numirilor politice

Elena Lasconi are deja două cariere meritorii în două domenii grele: mass-media și politică. În ambele domenii a plecat de jos, a strâns din dinți, și a ajuns la vârf. Este remarcabil și că ambele sunt puternic masculinizate, ceea ce vorbește despre reziliența dnei. Lasconi. Deci poate să învețe și să depășească obstacolele.

Nu sunt de acord cu unele din valorile și alegerile dnei. Lasconi, în special înclinația către conservatorism și tentația sămănătorist-populist-lacrimogenă din prezența ei publică. Le consider însă marginale, comparat cu lucrurile fundamentale care mă despart de ceilalți candidați. Și am apreciat, după episodul votul-pentru-familie, modul în care a încercat să reconcilieze propriile valori cu realitatea.

Nu în ultimul rând, dna. Lasconi are o prezență publică foarte bună. Probabil este o combinație între abilitățile personale și experiența din mass-media. Știe să vorbească în public și să interacționeze cu oamenii, la toate nivelurile, și are empatie. Sunt toate calități esențiale pentru rolul de Președinte.”

Vezi postarea publicată de Ovidiu Voicu aici.

Citește și: Lucrare semnată de Gustav Klimt, restaurată de specialiștii Muzeului Național Brukenthal

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Centrul pentru Inovare Publică)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pacienți supuși electroșocurilor și ținuți în condiții inumane, la Spitalul de Psihiatrie din Ștei | Bihoreanul

Pacienți supuși electroșocurilor și ținuți în condiții inumane, la...

Ludovic Orban: „Eu știu cum să mă bat cu PSD”

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat, sâmbătă,...

PNL și sfidarea bunului-simț: Adio Coaliție, dar rămânem la punga cu bani | Revista 22

PNL și sfidarea bunului-simț: Adio Coaliție, dar rămânem la...