luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPacienții nedeplasabili din Iași, înscriși de medicii de familie pe o platformă...

Pacienții nedeplasabili din Iași, înscriși de medicii de familie pe o platformă informatică

Medicii de familie din Iași folosesc o aplicație informatică ce permite crearea unei baze de date pentru planificarea vaccinării pacienților nedeplasabili și a aparținătorilor cu care aceștia locuiesc.

CAPESARO este o platformă informatică a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, dezvoltată împreună cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Ea este activă din data de 25 ianuarie.

În decurs de câteva ore medicii de familie au înscris în platforma informatică aproximativ 100 de pacienți nedeplasabili, iar înscrierile continuă și în perioada următoare.

În afară de informații despre locurile din spital, personal medical, platforma permite medicilor de familie ca pe lângă cererile de testare la domiciliu, să transmită în perioada următoare și informațiile necesare despre pacienții nedeplasabili, urmând ca, ulterior, să se creeze echipele mobile în vederea vaccinării.

„Pe parcursul zilei de ieri, medicii de familie au primit informarea cu privire la această nouă funcționalitate pe mail și prin sms, printr-un serviciu al Serviciului de Telecomunicații Speciale, existând astfel o modalitate de informare rapidă a cadrelor medicale din sistemul de sănătate. Menționăm implicarea Societății Medicilor de Familie care a colaborat la nivel interinstituțional pentru polularizarea acestor activități împreună cu reprezentanții Colegiului Medicilor”, au precizat reprezentanții DSP Iași. (Mădălina OLARIU)

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE