luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPacienții transferați de la Piatra Neamț la Iași nu au arsuri în...

Pacienții transferați de la Piatra Neamț la Iași nu au arsuri în urma incendiului, dar starea lor este gravă

Bolnavii care au fost aduși azi noapte în urma incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț în spitalele din Iași sunt în stare gravă, dar starea lor nu a fost agravată de transport.

În total, au fost transferate șapte bolnavi, șase la spitalul mobil de la Lețcani, la secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase, iar unul la Spitalul municipal din Pașcani, toți având nevoie de internare și tratament în Anestezie și Terapie Intensivă. Trei dintre aceștia sunt în stare mai gravă, unul dintre ei fiind intubat și ventilat mecanic.

„Cei șase pacienți veniți de la Spitalul Județean Piatra Neamț se află în Terapie Intensivă, doi dintre ei sunt intubați, trei sunt mai gravi. Acum sunt evaluați, primesc încă de când au venit tratament și tot ce este necesar. Sunt pacienți infectați cu noul coronavirus care, din fericire, nu au leziuni determinate prin arsură.

În momentul de față la secția exterioară sunt două locuri în Terapie Intensivă, la Compartimentul de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase nu mai există niciun loc în ATI”, a precizat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase. Pentru a putea fi primiți cei șase pacienți la Lețcani, a fost necesară deschiderea unui salon de ATI cu șase paturi, deoarece la acel moment erau ocupate toate locurile de la ATI din spitalele ieșene.

Managerul susține că în acest moment o problemă majoră este cea a locurilor din spital care nu sunt de Terapie Intensivă, dar care au posibilitatea administrării de oxigen, fiind nevoie de achiziționarea tehnologiei care asigură funcția vitală. De asemenea, se fac demersuri pentru detașarea personalului medical la spitalul mobil de la Lețcani, fiind nevoie de cinci medici, 15 asistente și 15 infirmiere. Ca soluție de moment, încă de aseară a fost chemat personal medical de acasă care să se ocupe de pacienții transferați.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Direcția de Sănătate Publică Iași a găsit o serie de nereguli în funcționarea spitalului mobil de la Lețcani, una dintre cele mai grave deficiențe este că instalația de încălzire, realizată cu aparate de aer condiționat, nu funcționează în condiții de temperatură scăzută, sub -15 grade Celsius.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE