VIDEO Pactul verde european. Cum abordează UE amenințarea crescândă a schimbărilor climatice

Data:

Pactul verde european, Pregătiți pentru 55, Legea europeană a climei, Sistemul de comercializare a certificatelor de emisii, finanțare verde… Despre ce este vorba? Cum funcționeazã? Și cum abordează UE amenințarea crescândă a schimbărilor climatice?

Aflați mai multe din videoclipul de pe vanalul de YouTube al Biroului Parlamentului European în România:

Pactul Verde este răspunsul UE la criza climatică în desfășurare

În noiembrie 2019, Parlamentul a declarat o situație de urgență climatică, solicitând Comisiei să integreze toate propunerile sale, în conformitate cu obiectivul de 1,5 °C de limitare a încălzirii globale, și să asigure reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Ca răspuns, Comisia a prezentat Pactul Verde european, o foaie de parcurs pentru ca Europa să devină climatic neutră până în 2050.

Mai multe despre răspunsurile UE la schimbările climatice.

Atingerea obiectivelor Pactului Verde


Introducerea neutralității climatice în legislație


Parlamentul a adoptat legea europeană a climei pe 24 iunie 2021. Ținta reducerii emisiilor cu 55% până în 2030 și obiectivul atingerii neutralității climatice până în 2050 devin obligatorii prin lege. Toate acestea apropie UE de obiectivul post 2050 pentru emisii negative, și confirmă poziția de lider a UE în lupta globală împotriva schimbărilor climatice.

Noua lege ar trebui să aducă și alte beneficii cum ar fi: aer, apă și soluri mai curate, facturi la energie mai ieftine, case renovate, transport public îmbunătățit, mai multe stații de încărcare pentru mașini electrice, mai puține deșeuri, hrană mai sănătoasă și un trai mai sănătos pentru generațiile actuale și cele viitoare.

Afacerile vor avea și ele de câștigat întrucât vor apărea noi oportunități în domenii în care Europa dorește să stabilească standardele la nivel global. Se preconizează că vor fi create locuri de muncă, de exemplu în domeniul energiei regenerabile, al clădirilor și proceselor eficiente energetic.

Aflați mai multe despre contribuția UE la acțiunile climatice globale în această cronologie.

Pregătiți pentru 55


Pentru atingerea obiectivului UE pentru 2030, Comisia a propus în 2021 un pachet legislativ cunoscut drept „Pregătiți pentru 55”. Acesta cuprinde revizuirea a 13 acte normative interconectate și 6 noi propuneri legislative cu privire la climă și energie.

Foto: captură video YouTube / Biroul Parlamentului European în România:

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...