sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterPădurea din Timiș, pusă la adăpost: „Nu se taie copaci, nu se...

Pădurea din Timiș, pusă la adăpost: „Nu se taie copaci, nu se permite folosirea de betoane”

Consilierii locali în funcție au fost convocați de primarul în exercițiu Nicolae Robu ca să voteze preluarea Pădurii Verzi de către autoritățile locale. Transferul de la Romsilva către Timișoara fusese aprobat înainte de alegeri.

Decizia consilierilor este una formală, după ce autoritățile centrale au transferat cu titlu gratuit pădurea în patrimoniul local. Viitoarea administrație are la dispoziție doi ani de la preluare să realizeze un studiu în baza căruia va face pădurea-parc, iar după avizarea acestui studiu, amenajarea propriu-zisă trebuie făcută în cinci ani. Altminteri, pădurea revine la Romsilva.

„Ni s-a aprobat acum transferul a circa 520 de hectare, care reprezintă pădure propriu-zisă. Anumite zone care sunt în interiorul acestei suprafețe, cu statut de diverse, urmează să fie transferate în două-trei săptămâni.

Pentru că e mult mai simplu acel transfer acum. Am solicitat transferul pentru a putea amenaja pădurea ca pădure-parc. Indiferent cine va fi în diversele funcții, pe viitor mai apropiat sau îndepărtat, regulile sunt foarte clare. Nu se taie copaci cu ocazia amenajărilor, nu se permite folosirea de betoane, de metal, de plastic, ci toate amenajările se fac cu lemn, cu funii, cu materiale de genul acesta, naturale. Va trebui, pe viitor, după părerea mea, să se organizeze un concurs de soluții”, a spus primarul în funcție Nicolae Robu, în fața consilierilor locali.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE