„Palate” de sute de mp, sechestrate de Fisc. Costă 30.000 euro ambele, dar nu le vrea nimeni | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Doi ieșeni din Lunca Cetățuii au scăpat cu bine după ce au „țepuit” bugetul statului cu 1,32 milioane lei. Curtea Constituțională le-a redus termenele de prescripție a răspunderii penale, așa că nu vor ajunge după gratii. Se mai judecă doar cu Fiscul, care încearcă să găsească și altceva de vândut decât două case, de 100 și de 372 mp, fără acte, pentru a recupera prejudiciul.

Ionel și Ionuț Stănescu au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală la începutul lui 2022. Unul dintre ei avea doar patru clase, celălalt nu avea studii deloc, dar au îndeplinit pe rând funcția de administrator al firmei Leonard Metal SRL, specializată în comerțul cu ridicata al deșeurilor și resturilor. Din martie și până în noiembrie 2021, cei doi au înregistrat în scriptele firmei achiziții fictive, menite, conform procurorilor, să majoreze artificial cheltuielile societății.

Prin 42 de facturi, s-au înregistrat achiziții de pantaloni pentru bărbați, rochii pentru copii, compleuri de damă, fier beton, o instalație de sortare a gunoiului menajer, o bandă transportoare, anvelope, tablă, hârtie A4, sacoșe, balsam, săpun lichid, piese auto, roți dințate și zeci de alte produse fără nicio legătură cu profilul de activitate a firmei.

Citește și: Ministerul Afacerilor Externe confirmă cetăţenia română a celor două tinere decedate în inundațiile din Italia (presshub.ro)

Ce s-a constatat la controlul efectuat de Fisc

Un control efectuat de Fisc în septembrie 2021 a stabilit un prejudiciu adus bugetului de stat de 1,95 milioane lei. Din acesta, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal au reținut o sumă de 1,32 milioane lei, care a fost imputată celor doi.

Citește și: CSM vrea să amâne legea grefierilor și pune judecătorii șefi să semneze, după ce a aprobat o normă cu „deficiențe majore”

Faptele stabilite de inspectorii fiscali și procurori au fost confirmate de cercetarea judecătorească. Nu s-a ajuns însă la vreo condamnare. O decizie a CCR adoptată în urmă cu doi ani a înjumătățit termenele de prescripție a răspunderii penale. Magistrații Tribunalului nu au mai avut altceva de făcut decât să constate că în momentul în care dosarul ajungea în fața lor, termenul de prescripție de 10 ani era deja împlinit.

Articolul integral, în Ziarul de Iaşi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului | Știri Craiova

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului....

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat în ruine | Ziarul de Iași

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat...