Palatul Reginei Maria din Mamaia se degradează în ritm alarmant, la peste doi ani de când a revenit la stat | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Palatul Reginei Maria din Mamaia se degradează în ritm alarmant, la 2 ani și jumătate de când a revenit în proprietatea statului.

O parte din acoperiș și din interior s-au prăbușit, bucăți din zid au dispărut, iar exteriorul este grav afectat de lipsa reabilitării.

Ministerul Culturii nu a răspuns solicitării Info Sud-Est de a transmite un punct de vedere cu privire la acțiunile pe care le-a întreprins în ultimii doi ani și jumătate pentru protejarea monumentului istoric și preluarea acestuia în custodie, deși Palatul Regal din Mamaia a fost invocat de ministra Raluca Turcan drept ”o prioritate” a mandatului. În urmă cu un an declara pentru Turnul Sfatului că va fi restaurată pentru că reprezintă ”un reper cultural”.

Citește și: Rusia. Ce se mai întâmplă cu mișcările de opoziție

De asemenea, Turcan a mai anunțat și la începutul lunii martie, pe Facebook, că a aprobat un plan de investiții pentru reabilitarea a 13 monumente istorice din țară și/sau construirea altor clădiri cu destinație culturală. Între monumentele menționate se numără și reabilitarea Palatului Reginei Maria din Mamaia și ”amenajarea terenului” aferent acestuia, care este proprietate privată (curtea monumentului istoric, de 1,5 hectare).

Ministrul anunța că proiectul cu cele 13 investiții este aprobat împreună cu Ministerul de Finanțe și se va realiza din ”fonduri contractate de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și din fonduri naționale”.

În timp ce Palatul Regal din Mamaia a revenit definitiv în patrimoniul statului în urma unui demers al Ministerului Culturii pe vremea când era condus de George Ivașcu, niciun ministru ulterior nu a pornit un demers similar pentru recuperarea curții, astfel că terenul este astăzi privat și aparține proprietarilor care au deținut și Palatul.

Continuarea, în Info-sud-est.ro

Citește și: Instanța supremă se opune, din nou, deciziilor europene în legătură cu prescripția faptelor penale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Cristian Andrei Leonte / Info Sud-Est)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...