Vreau să trag un semnal de alarmă și să atrag atenția asupra acestor “mișcări de trupe” care, pe fundalul pandemiei și al tuturor lucrurilor care ni se par mai importante în aceste zile, ne scapă multora dintre noi.

O să ziceți că “țara arde și baba se piaptănă”, dar vă asigur că nu e câtuși de puțin așa.

Aceste lucruri pe care le trecem cu vederea azi, aceste negocieri subterane pe resursele României riscă să ne coste enorm pe noi și pe urmașii noștri, cu efecte la fel de devastatoare sau poate și mai mult decât urmările acestei pandemii.

Interesul României este ca resursele de gaz din Marea Neagră să fie exploatate cât mai urgent și eficient în interesul românilor, iar această tergiversare a lucrurilor nu ne aduce avantaje nici nouă și nici partenerilor noștri externi.

Le aduce, în schimb, o mare bucurie unor neprieteni de la Răsărit care, să nu uităm, dețin monopolul gazelor în această zonă. Această pandemie se va termina, într-un sfârșit, așa cum s-au terminat toate pandemiile.

Dar e important ca după aceea să avem ce pune pe masă, să avem cu ce ne încălzi, să asigurăm pentru noi și pentru copiii noștri condiții civilizate de trai.

Iar dacă în aceste zile nu suntem foarte atenți și la aceste lucruri aparent fără relevanță, riscăm să ne pierdem și bruma de resurse care ne-au mai rămas și în viitor să ramânem la mila unora sau a altora.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.