miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPANDEMIE | Infectați care pleacă din izolare, descoperiți zilnic la Botoșani

PANDEMIE | Infectați care pleacă din izolare, descoperiți zilnic la Botoșani

La Botoşani doar aproximativ 20% dintre pacienţii care suferă de Covid19 sunt internaţi la spital, restul fiind în izolare la domiciliu.

Autorităţile spun, însă, că aproape zilnic sunt descoperite cazuri de persoane depistate pozitiv care încalcă măsura izolării punându-i în pericol pe cei din jur.

Explozia numărului de cazuri de Covid19 descoperite în ultima lună demonstrează încă o dată limitele autorităţilor statului de a gestiona situaţia creată chiar de ele. Coincidenţă sau nu, numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant după decizia luată cu privire la cazurile uşoare sau asimptomatice de Covid.

Astfel, la finele verii s-a hotărât ca pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare să poată sta la domiciliu, în izolare, cu tratament şi monitorizare de la medicul de familie. Asta pentru a nu aglomera spitalele, în special, care urmau să primească forme medii şi grave.

La nivelul judeţului Botoşani, în prezent, 977 de botoşăneni sunt confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia sunt în perioada de 14 zile de la confirmare, ceea ce îi face pozitivi, dar şi contagioşi, conform normelor medicale mondiale.

Dintre aceştia, însă, nici măcar 20% nu sunt internaţi. Potrivit celor mai recente raportări, 32 de pacienţi sunt internaţi la TBC, 33 la Spitalul de Recuperare, 24 pe Secţia de diabet a Spitalului Judeţean, unde sunt forme medii, 85 pe Secţia de Boli Infecţioase, unde sunt forme medii şi grave. Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) este plină, cu 10 pacienţi pe tot atâtea paturi.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE