Papa Francisc: Am o mare dorinţă de a merge la Kiev

Data:

Papa Francisc a declarat duminică că speră să viziteze Ucraina, în cadrul eforturilor sale de a încerca să pună capăt unui război care durează de cinci luni şi pe care l-a denunţat în mod repetat.

„Am o mare dorinţă de a merge la Kiev”, a spus Papa atunci când a fost întrebat despre o posibilă călătorie în Ucraina în viitorul apropiat. El s-a adresat în avionul papal jurnaliştilor care călătoreau cu el de la Roma în Canada, relatează Reuters.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei în Ucraina: luna trecută, el a acuzat implicit Moscova că duce un „război de agresiune crud şi fără sens”.

Într-un interviu exclusiv acordat la începutul acestei luni, Suveranul Pontif a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova şi Kiev imediat după călătoria sa în Canada.

După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut niciun contact substanţial cu Vaticanul cu privire la o potenţială vizită, în timp ce Ucraina şi-a reînnoit invitaţia către Suveranul Pontif.

Papa a zburat duminică spre Edmonton, capitala provinciei Alberta, la începutul unei călătorii în Canada în care îşi propune să prezinte scuze pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în şcolile rezidenţiale unde mulţi copii indigeni au fost abuzaţi.

„Aceasta este o călătorie de penitenţă. Să spunem că acesta este spiritul ei”, a declarat el reporterilor în comentariile sale tradiţionale la începutul zborului.

Vizita de o săptămână va include cel puţin cinci întâlniri cu populaţia nativă, Francisc respectându-şi promisiunea de a-şi cere scuze pe teritoriul lor pentru rolul Bisericii în şcolile autorizate de stat, care au încercat să şteargă culturile indigene. (RFI ROMANIA)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sondaj Avangarde pentru Digi24. Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan, pe locul 2

Alegerile pentru Primăria Capitalei. Un sondaj realizat de Avangarde,...

Ce cred rușii despre adevărații vinovați pentru atacul terorist din Moscova | Aktual24

Un sondaj realizat în capitala Rusiei de jurnaliștii de...

Patronul Fermei Dacilor scapă de arestul la domiciliu

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, scapă de arestul la...