miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPapa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex

Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex

Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex, și este în opoziție cu Vaticanul în această privință.

Papa Francisc a anunțat că susține parteneraitul civil între persoanele de același sex , în opoziție cu poziția oficială a Vaticanului în această privință, dar și cu cea a predecesorilor săi, relatează Agenția Catolică de Știri, care citează un documentar care va fi difuzat pentru prima oară, miercuri, în Roma.

„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc în acest documentar, vorbind despre abordarea sa în ce privește grija pastorală a Bisericii Catolice față de comunitatea LGBT.

Papa a specificat clar că se referă la implementarea prin lege a parteneriatului civil între persoanele de același sex

„Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”, a declarat pentru Biserica Catolică, Papa Francisc.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE