Paranoia sistemelor totalitare lovește Rusia

Data:

spot_img

Paranoia sistemelor totalitare lovește Rusia. Majora remaniere de la Kremlin ridică serioase semne de întrebare cu privire la încrederea lui Putin în oamenii săi.

Potrivit sursei citate, Nikolai Patruşev a fost mutat de la şefia Consiliului de Securitate la rolul mult mai restrâns de consilier prezidenţial, ceea ce pare a fi o retrogradare pentru un om considerat cândva cel mai puternic oficial de securitate din Rusia.

Ce ar trebui să se facă cu numirea sa?

În cadrul sistemului politic rusesc, diferite persoane din anturajul lui Putin şi din Kremlin, în sens mai larg, joacă roluri diferite. Unii sunt tehnocraţi cu cunoştinţe foarte specializate.

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

Experienţa lui Belousov ca manager economic calificat îl va echipa pentru a supraveghea cheltuielile militare enorme ale Rusiei, care se ridică oficial la 6,7% din PIB.

Un cerc restrâns. Oameni loiali

Alţii, precum Şoigu, mizează pe loialitatea lor absolută faţă de Putin. Fiind o greutate politică, el nu ar fi putut fi eliminat cu uşurinţă, aşa că a fost mutat într-un alt rol important.

Alţii sunt ideologi care articulează o viziune coerentă asupra lumii, care serveşte atât ca proiect pentru propagandă, cât şi ca bază pentru gândirea lui Putin.

O astfel de persoană este Iuri Kovalciuk, un manager media şi prieten de lungă durată al lui Putin, care se pare că l-a ascultat în lunile care au precedat invazia Rusiei în Ucraina în 2022. Patruşev este altul.

Fost ofiţer KGB, Patruşev a fost director al FSB din 1999 până în 2008 şi şef al Consiliului de Securitate din 2008 până în 2024.

Citește și: De ce nu se vede Moldova de la București? Cum explică politicienii și societatea civilă

Înainte de 2014, interviurile sale rare în presă semănau cu rapoarte birocratice despre diferitele activităţi ale Consiliului de Securitate.

Viziunea lui Patruşev, Occidentul ca dușman etern al Rusiei

Retorica sa anti-occidentală din această perioadă era destul de moderată şi se limita la criticile la adresa expansiunii NATO.

Cu toate acestea, începând cu 2014, interviurile sale au devenit mai frecvente, iar tonul lor (precum şi conţinutul) s-a schimbat dramatic.

Patruşev a început să zugrăvească o imagine a Occidentului ca fiind duşmanul etern al Rusiei, hotărât să o distrugă total, afirmând că aceştia „ar prefera ca Rusia să nu existe deloc”.

El vedea Occidentul ca fiind în spatele a orice, de la terorismul global la aşa-numitele revoluţii colorate din ţările vecine Rusiei.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...