Parcări subterane pe Faleza Dunării și încă un pasaj rutier sub/suprateran

Data:

spot_img

Primăria municipiului Galați plusează în privința studiilor de fezabilitate pe care le comandă pentru obiective tot mai îndrăznețe, ca să nu spunem futuriste: parcări subterane pe Faleza Dunării și încă un pasaj rutier sub/suprateran.

Serviciile de proiectare pentru „Parcări subterane pe Faleza Dunării”, respectiv, pentru „Pasaj rutier subteran/suprateran pentru traversare DN2B” își așteaptă ofertanții până pe 24 noiembrie 2023, în cadrul unor achiziții publice derulate de administrația locală.

Cu o valoare estimată de 250.000 de lei fără TVA, contractul pentru „Parcări subterane Faleza Dunării – studiu fezabilitate” va fi atribuit pe criteriul „preţul cel mai scăzut”.

În sprijinul proiectelor de reabilitare, se impune amenajarea de locuri de parcare

În caietul de sarcini al achiziției publice, Primăria arată că: „Strategia de dezvoltare a municipiului Galați propune transformarea într-un pol de atracție pentru turismul urban, cultural, istoric și al mediului de afaceri, devenind astfel un hub direct pentru turismul din zona Dobrogei și a Deltei Dunării”.

Citește și: Aktual24 | Nevinovatul din Dolj: „Eu vin de la lucru să îmi iau bătaie de la poliție?”. Soția: „Am țipat în gura mare să iasă vecinii, că m-am gândit că sunt hoți”

Proiectanților li se cere să identifice zonele care permit construirea de parcări subterane în taluzul dintre Faleza Inferioară și Faleza Superioară. Pe lângă realizarea conceptului proiectului – propunerea de amenajare – cere identificarea amplasamentului optim pentru realizarea parcării subterane cu cel mai bun raport preț/loc de parcare.

Cinci la sută dintre locuri vor fi dotate cu stații de reîncărcare lentă a mașinilor electrice. Termenul de realizare a proiectării este de patru luni.

Sistematizare și fluidizare trafic pe Fazela Dunării

Galațiul s-ar putea umple de pasaje rutiere dacă Primăria reușește să le transpună în realitate pe cele dorite până acum: pasarelă auto suspendată pe Faleza Dunării, pasajele pe bulevardul George Coşbuc, în intersecţiile cu străzile Tecuci şi Basarabiei, pasaj subteran la intersecția arterelor George Coșbuc cu Brăilei, pasaj suprateran în Bariera Traian.

Lista se lungește cu un „Pasaj rutier subteran/suprateran pentru traversare DN2B – studiu fezabilitate”. Valoarea estimată a contractului este de 135.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire – prețul cel mai scăzut.

Continuare în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...