Parchetul European investighează posibile fraude cu fonduri PNRR în reabilitarea unei clădiri administrative în Maramureș

Data:

spot_img

Parchetul European (EPPO) desfășoară, miercuri, percheziții la sediul administrației județului Maramureș și la 14 locuințe private ale unor funcționari, în cadrul unei anchete ce vizează posibile nereguli în achizițiile publice, falsificarea de documente și abuz în serviciu, legate de renovarea unei clădiri administrative, conform unui comunicat emis de instituția judiciară europeană, informează Agerpres.

„Mai mulţi funcţionari publici sunt suspectaţi de abuz în serviciu pentru aprobarea plăţii unor lucrări neterminate în baza unor documente falsificate. Proiectul în cauză, evaluat la peste 1 milion de euro (5,7 milioane de lei), este finanţat prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru România”, se arată în comunicatul Parchetului European.

Potrivit sursei citate, percheziţiile au fost desfăşurate de biroul din Cluj-Napoca al EPPO.

De asemenea, Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş a transmis, printr-un comunicat de presă, că a luat act de ancheta declanşată de Parchetul European privind posibile fraude în domeniul achiziţiilor publice, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu legate de lucrări de renovare a unei clădiri a administraţiei publice.

„Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate, iar persoanele implicate în acest proiect au oferit toate informaţiile cerute de reprezentanţii Parchetului European. În continuare, Instituţia Prefectului şi funcţionarii din instituţie vor sta la dispoziţia anchetatorilor cu toate informaţiile ce vor fi solicitate pe parcursul cercetărilor”, se arată în comunicatul Prefecturii Maramureş, potrivit Agerpres.

De asemenea, instiuţia administrativă mai arată că are încredere în justiţie şi va colabora cu Parchetul European pe tot parcursul anchetei.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Citește și: Cel mai norocos funcționar din România: supraveghetorul jocurilor de noroc a câștigat 4 ani consecutivi la pariuri sportive

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related