Parchetul General investighează repartizarea dosarului în care premierul Ciucă a obținut anularea sesizărilor pe teza sa de doctorat (surse)

Data:

Parchetul General are în lucru un dosar în care este cercetat modul în care, în luna aprilie, la Curtea de Apel București, a avut loc repartizarea aleatorie a dosarului 2826/2/2022, au confirmat pentru G4Media.ro mai multe surse judiciare.

În acest dosar, premierul Nicolae Ciucă a obținut din partea judecătorului Marius Iosif o sentință prin care au fost anulate cele trei sesizări depuse, în luna ianuarie, pentru verificarea suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat susținută în 2003, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Citește și: 15 ONG-uri, printre care Freedom House România, au trimis Parlamentului o scrisoare deschisă privind adoptarea noilor legi ale justiției

Într-un răspuns pentru G4Media.ro referitor la stadiul acestui dosar, Biroul de Informare și Relații Publice din Parchetul General a transmis faptul că „având în vedere art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală care statuează caracterul nepublic al procedurii în cursul urmăririi penale, precum și prevederile art. 28 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019, informațiile solicitate nu pot face obiectul comunicării.”

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Haideti sa nu mai pacalim lumea . Premierul Ciuca nu a obtinut nimic . Premierul nu a facut absolut nici o solicitare in acest sens .Parchetul nu cerceteza nimic deocamdata . are doar un dosar deschis in baza unor reclamatii . Abia dupa ce reclamatia are consistenta se cerceteaza cele reclamate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste jumătate dintre cipurile pentru computer ale producătorului rus Baikal Electronics sunt defecte din fabricație | Aktual24

Mai mult de jumătate din procesoarele fabricate de cel mai mare producător rusesc de componente electronice, Baikal Electronics, sunt defecte, au declarat mai multe surse pentru publicația economică Vedomosti. Producătorul rus...

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?