Parcul Oleg Danovski din Constanța, reabilitat de firme în insolvență și cu datorii | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Parcul central din Constanța, reabilitat de firme în insolvență și cu datorii. Dintre cele trei firme care vor reabilita parcul Oleg Danovski din Constanța, două se confruntă fie cu insolvența, fie cu datorii de milioane de lei către stat. Valoarea totală a lucrărilor, cu TVA inclus, depășește 8 milioane de lei și a fost semnat după un an de la licitație.

Parcul Oleg Danovski se află în zona centrală a Constanței, în apropierea Sălii Sporturilor, locul unde se desfășoară diverse evenimente sportive, cât și lângă bulevardul Tomis, cel care duce către Centrul Vechi. Parcul poartă numele Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, pe care primăria intenționează să-l renoveze.

În parcul din centrul Constanței a fost organizat, în ultimii ani, și Târgul de Crăciun, loc în care nu au lipsit problemele. În 2023, zeci de copii au rămas blocați în roata panoramică, amplasată chiar în fața teatrului. În 2022, Protecția Consumatorului a închis o parte a târgului din Constanța. Printre neregulile sesizate s-a numărat și păstrarea alimentelor în condiții improprii de către unii operatori economici.

Citește și: Oficiali americani de rang înalt se unesc ca să o susțină pe Kamala Harris în cursa prezidențială

Ce firme se vor ocupa de lucrări

Contractul pentru lucrările din parc, în valoare de peste 8 milioane de lei, a fost câștigat de asocierea de firme Optica Sofia SRL, Fraicom SRL și Thales Systems Service, în calitate de subcontractant. Contractul a fost semnat în 18 septembrie și are o durată de maximum 12 luni.

Optica Sofia SRL este o firmă dintr-un sat din județul Argeș, are o cifră de afaceri de aproape 47 de milioane de lei, un profit de 6,7 milioane de lei, datorii de 18,5 milioane de lei și 17 angajați. Companiei i-a fost cerută deschiderea procedurii de insolvență/faliment, conform instanței. Adelina Filofteia Petrescu este unicul asociat al companiei, care, în ultimii ani, a câștigat 60 de contracte publice, doar prin achiziții directe, de aproape 3 milioane de lei, cu instituții din 13 județe. Firma, care se ocupă de fabricarea de dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice, a furnizat antiseptice și dezinfectanți, echipamente de protecție, detergenți, terapie electrică, electromagnetică și mecanică, a efectuat lucrări de construcții și a furnizat chiar și un trenuleț pentru agrement.

Continuarea, în Info-sud-est.ro

Citește și: Aproape 40% dintre români aleg candidatul „răul cel mai mic” la alegerile prezidențiale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Petruț Iacob / Info Sud-Est)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related