luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterParisul, la cinci ani de la cel mai atroce atentat terorist din...

Parisul, la cinci ani de la cel mai atroce atentat terorist din istoria sa, atacul de la Bataclan

Parisul marchează vineri împlinirea a cinci ani de la cele mai atroce atentate teroriste din istoria sa, soldate cu moartea a 130 de oameni, ucişi de militanţi islamişti.

Atacurile s-au produs pe 15 noiembrie la sala de spectacole Bataclan, în apropiere de Stade de France şi la mai multe localuri din capitala franceză, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi premierul francez Jean Castex urmau să ia parte la ceremonii în memoria victimelor, la fiecare din ţintele teroriştilor din noiembrie 2015.

Din ianuarie 2015, peste 260 de oameni au fost ucişi în Franţa în atacuri teroriste confirmate sau prezumtive.

Mai mulţi suspecţi acuzaţi de legături cu atacurile din ianuarie 2015, care au vizat redacţia Charlie Hebdo şi un supermarket kosher şi s-au soldat cu 17 morţi, compar în prezent în faţa justiţiei.

Au fost trimişi de asemenea în judecată 20 de suspecţi acuzaţi de legături cu atacurile din noiembrie 2015, inclusiv unicul presupus membru supravieţuitor al grupului care a comis atentatele.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE