Parlamentare 2020. Analiza lui Daniel Vighi (Timișoara): AUR va prelua naționalismul de la PSD și poate PSD se va reforma

Data:

Dragi prieteni, o să încep analiza mea cu două proverbe și o sentință. Aș zice că ar trebui să stăm strâmb și să judecăm drept și vom vede că nu este dracul atât de negru.

Înainte de orice să mai spunem că partide slabe înseamnă democrație și societate civilă  care vor putea fi ascultate mai bine decât un partid care domină autoritar țara. Le iau pe rând:

PSD – a pierdut 16 puncte față de 2016 când au avut 46%. Am scăpat de personaje toxice: și țara, și PSD, precum Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu ș.a.. Adăugați aici dispariția lui Tăriceanu și Ponta, o mare ușurare!

PNL a câștigat cinci procente față de 2016, e mai bine așa, vor fi mai maleabili față de partenerii viitori de coaliție, mai ales USR.

USR a câștigat opt procente față de 2016 și a dat o lecție lui Alin Nica în Timiș, vor avea calea deschisă spre o coaliție fără mofturi și fițe.

AUR va prelua naționalismul de la PSD și poate PSD se va reforma în sensul modern al social-democrației europene sub conducerea lui Vasile Dâncu. Este interesant de urmărit dacă vor deveni europeni doctrinar.

Așadar nu este neapărat rău, avem nevoie de o coaliție stabilă, urmează banii mulți de la Uniunea Europeană și patru ani de reformă și construcție a ceea ce ne dorim de atâta vreme: infrastructură, spitale, educație, digitalizare.

Apropo, cer public USR să ceară Ministerul Justiției, eu i-am votat pentru sloganul acela cu hoția. Așadar fără Cătălin Predoiu în viitoarea guvernare! (Daniel Vighi)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eveniment la Iași: ,,Universitaria” sau cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România | Ziarul de Iași

Eveniment la Iași: ,,Universitaria” sau cel mai reprezentativ consorțiu...

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă | G4Media.ro

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...