Parlamentari de care nu ai auzit: Alexandru Andrei, ginerele fostului șef al Poliției Locale Giurgiu

Data:

spot_img

Alexandru Andrei este un tânăr politician, azi la PNL, care la doar 37 ani a bifat deja al doilea mandat de deputat. Este membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. În ciuda tinereții, Alexandru Andrei are reflexe politice din cele mai vechi și a schimbat partidul în funcție de interesul personal.

Nimic din istoricul domnului Andrei nu îl recomandă pentru vreo funcție publică, în afară de faptul că este ginerele fostului șef al Poliției Locale Giurgiu și finul fostului redactor-șef al Gazetei sporturilor.

A intrat în PNL și între 2012 și 2014 a fost șeful cancelariei prefectului de Giurgiu. În 2014, a trecut brusc în tabăra PSD, poate pentru că îşi descoperise înclinaţii social-democrate. Sau poate pentru că premierul Victor Ponta l-a numit imediat director al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Funcția era parte din feuda PSD Giurgiu în perioada respectivă, căci atât Alexandru Andrei, cât și precedentul director au avut carnet de partid, dar zero pregătire în domeniu. Abia în aprilie 2016, după 6 luni de guvernare tehnocrată, a fost demis de premierul Cioloș.

4 minute vorbite în 4 ani

În 2016, a candidat pe listele PSD la Camera Deputaților. Odată ales, a fost un monument de lene: 4 minute vorbite în plen în tot mandatul și prezență la vot de sub 45%.

Doar din indemnizația sa de deputat ne-a costat peste 135.000 lei / minut vorbit.

În 2019, întrucât se săturase de „o politică dominată de interese personale și de grup”, demisionează din PSD și la scurt timp se reîntoarce la PNL. Apropo de interese personale, în 2020 a candidat din partea acestui partid la parlamentare.

PNL a avut un an 2020 foarte bun la Giurgiu, câștigând alegerile. Doar că pe listele de candidați, din 8 oameni unul nu e din Giurgiu, 2 sunt foști PSD-iști, iar alți 2 sunt foști membri ALDE.

În noul mandat, Alexandru Andrei a fost ceva mai „harnic”, cu 6 minute vorbite în primele 19 luni.

Citește și: DIICOT a găsit în casa interlopului „Casanova” Marian Bejan 43.000 de euro, bijuterii și diamante

147.417 lei primiți de la stat în 2021, fără nici o justificare

Pentru ultima perioadă avem și date despre sumele pe care le-a cerut fără documente justificative: 147.417 lei doar în anul 2021. Banii sunt pentru funcționarea cabinetelor din teritoriu, dar nu putem ști cum sunt cheltuiți cât timp parlamentarii români nu sunt dispuși să ofere explicații alegătorilor, iar legea nu îi obligă.

Știm însă că, în ultima declarație de avere, deputatul trecuse 2 case, 7 apartamente, 88.000 mp de teren şi echivalentul a 800.000 lei în conturi. Averea familiei vine și din afacerile sale și ale soției. Doar că aceste afaceri sunt adesea tot cu statul.

70 de contracte cu statul

Din 2010 până astăzi, am găsit peste 70 de contracte, deși Alexandru Andrei pare să fi „uitat” o parte din ele când completa declarațiile de interese. Prin EURO Invest SRL, Ignifire Expert SRL și cabinetul de avocatură al soției, a încasat sau va încasa în jur de 40 de milioane de lei. Din datele disponibile public am calculat că cel puțin 90% din cifra de afaceri a celor două firme e asigurată de contracte cu statul.

Alexandru Andrei a fost mult timp pe lista parlamentarilor care ignoră legea și nu au un CV public.

Citește și: Sclavia modernă există, profiturile sunt uriașe, iar traficanții ne râd în nas

A refuzat că discute cu echipa Integritate pe bune

I-am transmis mai multe întrebări lui Alexandru Andrei la care nu am primit răspuns, dar la scurt timp și-a publicat totuși un CV din care aflăm că are diplome de capacitate, bacalaureat și o licență de la Universitatea Hyperion.

Noi mai știam și că trecuse pe la celebrul Colegiu Național de Apărare, dar dumnealui pare să fi uitat. Totuși, având în vedere că Alexandru Andrei nu specifică facultatea absolvită și pentru că în trecut au avut loc niște condamnări legate de diplome false de la Universitatea Hyperion, am fi apreciat să ne răspundă și să ne arate diploma.

Presa a scris că șefa de personal a OSIM-ului a fost concediată la scurt timp după ce i-a cerut aceeași diplomă de licență, despre care suntem siguri că există și e în ordine.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Giurgiu pe surse

spot_imgspot_img
Integritate pe bune
Integritate pe bune
Integritate pe bune este un grup de voluntari care încearcă să facă informațiile publice despre politicieni cât mai accesibile și mai transparente. Încearcă să fie un „ANI pe bune". Publică portretul tuturor parlamentarilor români și dau acces la întreaga bază de date cu informațiile care stau la baza acestor portrete. Informațiile includ toate CV-urile existente, declarațiile de avere, declarațiile de interese, date despre firmele unde aceștia au fost sau sunt acționari, precum și studiile acestora. De asemenea, au inițiat o campanie de analiză a CV-urilor membrilor CNA.
1 COMENTARIU
  1. Acesti ticalosi de politruci parveniti isi cumpara locul in parlament dar ei nu sunt in stare sa lege 2 fraze fara sa se balbaie, de aceea toata clasa politica actuala in special cei de la putere trebuie sa plece acasa la munca de jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related