joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletterParlamentarul USR PLUS Bulai acuză cenzura la Radio România. Sabotează Guvernul

Parlamentarul USR PLUS Bulai acuză cenzura la Radio România. Sabotează Guvernul

Noul şef al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a atras atenţia, sâmbătă, că Radioul Public, aflat sub conducerea lui Georgică Severin, a rămas „o portavoce PSD”, „o instituţie parazitată de PSD de sus până jos, care practică cenzura, „sabotează campanii naţionale în plină pandemie şi nu informează populaţia despre reformele pe care vrea să le facă actualul guvern”.

În acest context, Bulai promite că va demara reforma Radioului Public.

„Şeful SRR (Societatea Română de Radiodifuziune) este Georgică Severin, fost senator PD-L-PSD timp de 8 ani. Acuşi se fac 24 de ore de când preşedintele României s-a întâlnit cu toţi miniştrii PNL la Cotroceni. Au discutat lucruri importante pentru ţară. Radioul public nu a prezentat niciun material după această întâlnire. Nimic. Pur şi simplu românii nu au aflat de la SRR nimic din ce s-a discutat acolo. Ca şi cum nu a fost. Nu s-a întâmplat. Primii oameni din stat sunt sabotaţi, pe banii noştri, de cei care ar trebui să le pună întrebări critice, să îi ia la rost, să informeze populaţia, să spună românilor ce se întâmplă în instituţiile centrale din ţară. Nimic. Tăcere totală”, a declarat Bulai, pe pagina sa de Facebook.

În opinia liderului USR-PLUS, aşa arată o instituţie politizată.

„SRR trebuie să îşi recapete independenţa editorială şi să informeze corect populaţia. Omisiunea este parte a dezinformării. Din luna februarie lucrurile trebuie să se schimbe. PS: legea 41/1994, art. 9: Serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune sunt obligate să transmită, cu prioritate şi în mod gratuit, comunicatele sau mesajele de interes public primite de la Parlament, Preşedintele României, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării sau de la Guvern”, a afirmat Bulai.

În urmă cu o zi, vineri, şeful Comisiei pentru cultură sublinia că Radioul Public sau SRR (Societatea Română de Radiodifuziune) are ca scop informarea publică, informare nepartizană şi nestingherită politic, însă este extrem de departe de acest ideal.

„A rămas o portavoce PSD, care acum sabotează campanii naţionale în plină pandemie şi nu informează populaţia despre reformele pe care vrea să le facă actualul guvern. Iată cum stă treaba la Radio România Actualităţi, principalul canal SRR: Acum câteva ore, colegul meu, Vlad Voiculescu, ministrul sănătăţii, a avut o dezbatere la minister despre campania de vaccinare. Nu s-a dat nimic pe postul naţional. Scopul radioului este să informeze.

Să transmită chiar în direct această dezbatere. Sabotare totală. Ieri, colegul meu, Claudiu Năsui, ministrul economiei, a descoperit salarii uriaşe de 33.000 de euro lunar, la un institut de cercetare, sau 17.000 de euro la ASF. Claudiu Năsui a propus plafonarea acestor salarii şi crearea unui sistem corect de salarizare. E plin internetul cu ştirea asta. Radioul Public nu a dat nimic, nici despre cele găsite în instituţiile din subordine, şi nici despre reforma propusă. Sabotare pe faţă. Radioul public face cenzură. Aproape nimic despre activitatea miniştrilor UDMR. Situaţie similară şi faţă de activitatea miniştrilor PNL”, a explicat Bulai.

Pe de altă parte, politicianul a remarcat că Radioul Public a făcut, în schimb, ştire cu opinia Gabrielei Firea despre liberalizarea pieţei energetice.

„Aşa arată o instituţie parazitată de PSD de sus până jos. O instituţie care nu îşi mai justifică existenţa dacă nu este reformată şi nu revine la scopul ei iniţial – informarea fiecărui român, în casele şi maşinile unde se ascultă acest radio public. Avem nevoie de reformă şi aici. Menirea Radioului Public este să informeze, nu să saboteze diseminarea informaţiilor publice. Când va începe sesiunea parlamentară, vom dezbate şi rapoartele de activitate anuală ale SRR. La ce prestaţie are acum această instituţie, nu am nicio îndoială că vor fi respinse. SRR are nevoie de aer proaspăt. PS: Respectele mele merg spre jurnaliştii integri care rezistă acolo, în ciuda acestei reţele de cenzură de tip comunist instalată la SRR”, a conchis Bulai.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE