Parlamentul European a aprobat un împrumut de 35 de miliarde de euro pentru Ucraina. Condițiile impuse | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Parlamentul European a aprobat un împrumut de 35 de miliarde de euro pentru Ucraina, banii vin din activele rusești înghețate.

Cu 518 voturi pentru, 56 împotrivă și 61 abțineri, Parlamentul a aprobat noua asistență macro-financiară, menită să sprijine Ucraina în fața războiului brutal de agresiune al Rusiei. Acest împrumut constituie contribuția UE ca parte a pachetului G7 convenit în luna iunie, menit să furnizeze Ucrainei sprijin financiar de până la 50 de miliarde de dolari (aproximativ 45 de miliarde de euro).

Suma finală a contribuției UE ar putea fi mai mică, în funcție de volumul împrumuturilor acordate de alte state membre din G7, arată sursa citată.

Împrumutul este condiționat de menținerea mecanismelor democratice funcționale

Mecanismul de cooperare în materie de împrumuturi pentru Ucraina, un cadru recent stabilit, va asigura accesul Ucrainei la veniturile viitoare generate din activele înghețate ale Băncii Centrale a Rusiei, deținute în UE.

Aceste fonduri vor fi utilizate pentru rambursarea împrumuturilor oferite atât de UE, cât și de partenerii din G7. În timp ce aceste fonduri vor fi folosite pentru deservirea și rambursarea împrumuturilor, Ucraina va avea libertatea de a aloca aceste resurse conform nevoilor sale, arată Parlamentul European.

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Fondurile acordate prin acest mecanism vor trebui plătite până la sfârșitul anului 2025. Acordarea împrumutului este condiționată de angajamentul Ucrainei de a menține mecanisme democratice funcționale, de a respecta drepturile omului și alte condiții politice, care vor fi specificate într-un memorandum de înțelegere.

În plus, sistemele de management și control prevăzute în Mecanismul pentru Ucraina alături de măsuri speciale de prevenire a fraudei, se vor aplica acestui împrumut, conform sursei citate.

Continuarea în Info Sud-Est

Citește și: Problematica ridicării sancțiunilor impuse Rusiei de către SUA – Ce ar putea face în mod real Trump, în cazul în care ar reajunge președinte

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ metaliza01)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related