Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE au semnat o declarație comună privind lansarea conferinței despre viitorul Europei pe 9 Mai 2021

Ieri, cele trei instituții au semnat o declarație comună prin care anunță lansarea Conferinței privind viitorul Europei, de ziua Europei, anul acesta. Inițiativa are drept scop organizarea unei serii de dezbateri și discuții, la care să participe cât mai mulți cetățeni din toate colțurile Uniunii, și care să se expună asupra modului în care și-ar dori ca UE să arate și să funcționeze.

Obiectivul este de a oferi cetățenilor un rol mai mare în conturarea politicilor și ambițiilor UE, îmbunătățind reziliența Uniunii la crize economice sau legate de sănătate. Suita de evenimente și consultări va însemna un nou forum public pentru o dezbatere deschisă, incluzivă, transparentă și structurată, în legătură cu problemele care afectează viața de zi cu zi a cetățenilor UE – conform declarației.

Cel mai important, pe lângă domeniile cruciale pentru UE: sănătate, schimbări climatice, echitate socială, transformare digitală, rolul UE în lume și modul de consolidare a proceselor democratice care guvernează UE, conferința oferă posibilitate cetățenilor să propună ei înșiși subiecte pe care UE să-și axeze agenda.

Ce urmează?

Urmează constituirea unui Comitet Executiv, care va reprezenta în mod egal Parlamentul UE, Consiliul și Comisia, iar parlamentele naționale vor avea statut de observator.

Din cauza constrângerilor dictate de pandemie, conferința va folosi diverse forumuri digitale (online), dar și formate fizice, respectând regulile COVID-19. O platformă digitală multilingvă interactivă va permite cetățenilor și părților interesate să prezinte idei online și să îi ajute să participe sau să organizeze evenimente.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Castelul Riegersburg, ținta recenziilor românilor indignați de moartea ursului Arthur

Moartea ursului Arthur a stârnit un întreg episod în domeniul online. Pagina de Google a Castelului Riegersburg a fost asaltată de un val de recenzii negative, majoritatea postate de români.

VIDEO | 30.000 de dolari, transferați zilnic din SUA în România de o grupare de hackeri. O parte din bani, cheltuită pe mașini de...

Activitate infracțională consta în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani, din conturile victimelor.

De patru ori mai multe urgențe veterinare tratate la USAMV Iași de sărbători

Medicii interni, cadrele didactice și studenții de la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași (USAMV) au tratat de patru ori mai mulți pacienți în perioada Paștelui, în comparație cu o perioadă normală, fără sărbători.
partajează acest articol: