luni, 29 noiembrie 2021
AcasăLa ziPoliticăParlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE au semnat o declarație comună...

Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE au semnat o declarație comună privind lansarea conferinței despre viitorul Europei pe 9 Mai 2021

Ieri, cele trei instituții au semnat o declarație comună prin care anunță lansarea Conferinței privind viitorul Europei, de ziua Europei, anul acesta. Inițiativa are drept scop organizarea unei serii de dezbateri și discuții, la care să participe cât mai mulți cetățeni din toate colțurile Uniunii, și care să se expună asupra modului în care și-ar dori ca UE să arate și să funcționeze.

Obiectivul este de a oferi cetățenilor un rol mai mare în conturarea politicilor și ambițiilor UE, îmbunătățind reziliența Uniunii la crize economice sau legate de sănătate. Suita de evenimente și consultări va însemna un nou forum public pentru o dezbatere deschisă, incluzivă, transparentă și structurată, în legătură cu problemele care afectează viața de zi cu zi a cetățenilor UE – conform declarației.

Cel mai important, pe lângă domeniile cruciale pentru UE: sănătate, schimbări climatice, echitate socială, transformare digitală, rolul UE în lume și modul de consolidare a proceselor democratice care guvernează UE, conferința oferă posibilitate cetățenilor să propună ei înșiși subiecte pe care UE să-și axeze agenda.

Ce urmează?

Urmează constituirea unui Comitet Executiv, care va reprezenta în mod egal Parlamentul UE, Consiliul și Comisia, iar parlamentele naționale vor avea statut de observator.

Din cauza constrângerilor dictate de pandemie, conferința va folosi diverse forumuri digitale (online), dar și formate fizice, respectând regulile COVID-19. O platformă digitală multilingvă interactivă va permite cetățenilor și părților interesate să prezinte idei online și să îi ajute să participe sau să organizeze evenimente.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE