Parlamentul European dorește ca propunerile cetățenilor să fie puse în aplicare

Data:

Parlamentul European va avea o agendă încărcată când deputații europeni se vor întoarce în plen în septembrie. Eurodeputații vor încerca să asigure tranziția verde și să stimuleze autonomia energetică a UE în urma invaziei Rusiei în Ucraina. În plus, Parlamentul dorește ca propunerile cetățenilor din cadrul Conferinței privind Viitorul Europei să fie puse în aplicare.

Ulterior evenimentului de închidere a Conferinței privind viitorul Europei, Comisia Europeană a prezentat o comunicare care oferă o evaluare a ceea ce este necesar pentru a da curs propunerilor, oferă o imagine de ansamblu a etapelor următoare și stabilește cea mai bună modalitate de a învăța din lecțiile conferinței și de a integra democrația participativă în procesul de elaborare a politicilor și a legislației UE.

UE pregătește terenul pentru a răspunde la propunerile cetățenilor

La începutul lunii iunie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care propune modificări ale tratatelor în cadrul procedurii ordinare de revizuire.

Printre primele propuneri, deputații europeni au prezentat revizuiri care ar elimina dreptul de veto al statelor membre în majoritatea domeniilor și ar consolida integrarea europeană în domeniul sănătății, energiei, apărării și politicilor sociale și economice. Angajându-se să dea curs propunerilor Conferinței, deputații europeni le vor integra în activitatea lor legislativă și vor prezenta și alte sugestii de modificare a Tratatului.

În cadrul reuniunii Consiliului European din 23-24 iunie, liderii au declarat că instituțiile UE ar trebui să se asigure că există o monitorizare eficientă a raportului final. Consiliul Afaceri Generale va reveni asupra acestui aspect în cadrul reuniunilor sale viitoare.

Urmăriți videoclipul pe canalul de YouTube și aflați mai multe amănunte despre viitoarea agendă a PE:

YouTube video

Sursă:

https://futureu.europa.eu

Biroul Parlamentului European în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citește și:

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...