Partidele politice au cheltuit 1,5 milioane de lei într-o lună pentru promovare online. Cine conduce clasamentul | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Partidele politice au cheltuit 1,5 milioane de lei într-o lună pentru promovare online. Cine conduce clasamentul. Tot mai aproape de alegerile prezidențiale, reclamele politicienilor plătite cu sute de mii de euro pe Facebook și Google inundă spațiul online.

Doar în ultima lună, partidele politice au plătit aproximativ 1,5 milioane de lei, majoritatea din bani publici, pentru a rostogoli mesajele candidaților. Și asta fără să punem la socoteală sumele direcționate către site-urile online pentru articole publicitare marcate uneori cu (P), alteori nu.

Citește și: Operațiunea PETROTEL: Cum a ajuns fiscul să se judece cu rușii după ce LukOil a mutat activitatea financiară a rafinăriei de la Ploiești pe o firmă din Elveția

PSD și USR au cheltuit cel mai mult

Info Sud-Est vă prezintă un top al acestora, în funcție de cine a cheltuit cei mai mulți bani pe reclame Meta și Google în ultimele 30 de zile și ce mesaje au fost sponsorizate pentru a se disemina mai bine la electorat. Pentru asta, am consultat rapoartele pe care Meta și Google le pun la dispoziție și pe care le actualizează zilnic.

Citește și: În disputa MJ-CSM privind transferul datelor sistemului judiciar a câștigat instanța supremă, instituție care nu face parte din proiect

Față de analiza ISE și G4Media realizată în urmă cu o lună, se remarcă o urcare puternică în clasamentul promotorilor din spațiul online a Elenei Lasconi, candidatul USR la prezidențiale, concomitent cu o scădere în top a candidatului partidului extremist AUR, George Simion. Reprezentantul PSD, Marcel Ciolacu, se instalează în ultima lună în fruntea clasamentului.

Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul la prezidențiale din partea PSD, este pe primul loc la cei mai mulți bani dați pe reclamele de pe Facebook în ultimele 30 de zile. Ciolacu a cheltuit aproximativ 291.000 de lei pe 182 de reclame în această perioadă.

Continuarea în Info Sud-Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: info-sud-est.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum influențează dronele scena globală și conflictul din Ucraina

Agresiunea rusă în Ucraina a subliniat rolul esențial al...

Un tânăr poate din nou să meargă datorită unei echipe de medici din Slatina | Reporter24

Un tânăr poate din nou să meargă datorită unei...

SUA își reduce dependența de importurile din China, în timp ce UE pare a se îndrepta în direcția opusă

Statele Unite ale Americii și-au redus constant dependența de...

EXPERT FORUM: Poziție legată de schimbarea Legii 208/2015. „Legea pentru un singur om”

EXPERT FORUM își exprimă poziția față de modificarea Legii...