VIDEO Pasajul rutier Unirii se redeschide circulației. Investiția a costat 12 milioane de euro

Data:

Pasajul rutier Unirii se redeschide circulației până la începerea școlii, după două luni de reparații, anunță Primăria Sectorului 4. Investiția a costat 12 milioane de euro, pasajul fiind reabilitat pe o distanță de 900 de metri:

„Urmare a unei investiții de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar și cel mai tehnologizat din țară”, arată instituția într-un comunicat de presă.

Mai mult, pentru a crește vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri, mai transmite administrația locală:

„Totodată, la suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat precum și 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât, iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranță pentru șoferi.

De asemenea, Pasajul Unirii are, în momentul de față, cel mai performant sistem de ventilație. De ultimă generație, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc, ce leagă Franța de Italia, sistemul este complet automatizat și are două regimuri de funcționare.

Citește și: Noile legi ale justiției scot sistemul judiciar în afara UE. Raport EFOR

Acesta este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată, în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat și, totodată, evacuează fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu”, se mai arată în document.

În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea rețelelor edilitare de apă și canal, a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat precum și la montarea unui nou sistem de supraveghere video. Totodată, pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situații de urgență cât și cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă, a mai transmis Primăria Sectorului 4.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Primăria Sectorului 4

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în energii alternative funcționează la Cluj

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în...

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a fi candidatul PSD la Primăria Constanța

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a...

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi profesorilor

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi...