Pastile ieftinite până la dispariţie. Zeci de medicamente au dispărut de pe rafturi

Data:

Zeci de medicamente lipsesc din farmaciile botoşănene din cauza politicii guvernului de a promite cele mai mici preţuri.

Deşi se confruntă cu o lipsă tot mai mare de medicamente în farmaciile din ţară, Ministerul Sănătăţii extinde lista de medicamente gratuite şi compensate. Astfel, începând cu data de 1 decembrie, lista se măreşte cu 21 de molecule noi. Acestea sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, Parkinson, insuficienţă cardiacă, boli endocrine şi metabolice, afecţiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar şi amiotrofie spinală musculară. În acelaşi timp, însă tot mai multe medicamente dispar de pe rafturile farmaciilor.

Citește și: Motivele eliberării lui Morel Bolea: actele sexuale cu minore s-au prescris în 2021. Portretul unui prădător unsuros aflat în grațiile lui Chirica

Cel mai recent exemplu este cel al unuia dintre cele mai folosite medicamente pentru copii. Deşi nu se află pe lista de compensate, Panadol Baby a dispărut complet de pe rafturi. De mai bine de o lună, medicamentul pentru febră şi durere nu se mai găseşte. Ieri producătorul a anunţat că medicamentul va fi vândut din nou abia la jumătatea lunii viitoare.

Continuarea, în Monitorul de Botoșani!

Sursă foto: Facebook Antibiotice Iasi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related