Patricia Andreea Cireș, sportiva care reprezintă Iașul la Olimpiada de la Paris | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Patricia Andreea Cireș, sportiva care reprezintă Iașul la Olimpiada de la Paris. Tânăra a fost remarcată la 14 ani și de atunci aduce cinste nu doar zonei Moldovei, ci și României, de-a lungul timpului, ea obținând medalii la mai multe competiții internaționale.

Jocurile Olimpice 2024 încep oficial mâine, în capitala Franței, Paris. La această Olimpiadă, a 33-a din istorie, România va fi reprezentată de 107 sportivi, la 18 discipline.

Terfelită des în ultimii ani, onoarea sportului ieșean a mai fost salvată la această Olimpiadă de o canotoare, Patricia Andreea Cireș, care e legitimată la Clubul Sportiv Municipal local (a nu se confunda cu CSM Iași 2020, clubul Primăriei Iași), grupare aflată în subordinea Agenției Naționale pentru Sport.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Remarcată la 14 ani, Patricia a avut o ascensiune rapidă

Născută la Manoleasa, în județul Botoșani, pe 11 iunie 2002, Patricia a fost remarcată la 14 ani, pe când era elevă în clasa a VII-a, de Ciprian Atomei, cel care se ocupă și acum de pregătirea ei la club, alături de Sorin Băhnărel și Simona Napa.

Sportiva de 22 de ani, absolventă a Liceului cu Program Sportiv Iași și studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ecologice din București, a avut o ascensiune rapidă.

Patricia a cucerit argintul la Mondiale și aurul la Europene

La junioare a fost campioană balcanică cu barca de 8+1 în 2017 și vicecampioană balcanică la simplu, în 2018.

Citește și: Mircea Miclea, psiholog: „În momentul de față, noi nu avem niciun fel de elite din partidele care există, interesate de rezolvarea problemele țării. Partidele nu au elite rezolutive!”

Tot la junioare, cu echipajul de patru vâsle, a urcat pe ultima treaptă a podiumului la Campionatele Mondiale din 2019 și pe prima la Campionatele Europene din 2020.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...