sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterPatronul unui ziar din Iași a tăiat o pădure pentru o...

Patronul unui ziar din Iași a tăiat o pădure pentru o vilă ilegală și vrea să mai taie

Patronul Global Impex, firma care editează publicația Bună Ziua Iași, stă de 10 ani într-o vilă construită fără autorizație. În curba dinainte de releu, proprietatea familiei Asimionesei este formată dintr-un corp de 300 mp, o altă anexă de 100 mp și două garaje. Toți proprietarii din zonă, circa 20 de familii, au tăiat pădurea pentru a-și construi casele.

Claudiu Asimionesei a cerut acum 4 luni Primăriei să-i aprobe defrișarea altei parcele, de 2.800 mp, pentru construirea de „locuințe”. În vila pe care o ocupă, Codul Silvic permitea tăierea a maxim 5% din suprafața pădurii. Asimionesei a tăiat 21%.

Domeniul imobiliar al familiei Asimionesei, o uriașă ilegalitate de la un capăt la celălalt. Casa și anexa valorând sute de mii de euro, ridicate în pădurea din Bucium, au fost edificate fără autorizație de construire.

Violeta, Ghiocel și fiul lor, Claudiu Asimionesei, care controlează publicația BZI, dau lecții în presă dezvoltatorilor imobiliari, dar ei înșiși se situează în afara legii.
Acum câteva săptămâni, Primăria le-a respins cererea de intrare în legalitate. Au construit pe sol și ca înălțime mai mult decât prevedea regimul urbanistic, au încălcat și Codul silvic, defrișând o suprafața mai mare decât cea permisă de lege.

În plus, pentru că nu sunt intabulate, pentru clădiri nu se plătește impozit, prejudiciat fiind bugetul Iașului. „Paradoxul este că ei nu mai riscă nimic. Pot rămâne acolo pe viață, singura problemă e că nu vor putea să vândă, dacă vor dori asta”, a precizat un reputat avocat, sub rezerva anonimatului.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE