Patru foști deputați comuniști de la Chișinău, reținuți pentru îmbogățire ilicită

Data:

Patru foști deputați comuniști ai Republicii Moldova au fost reținuți, miercuri, la Chișinău, pentru 72 de ore, fiind suspectați de îmbogățire ilicită.

Se întâmplă după ce procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au făcut mai multe percheziții într-un dosar privind îmbogățirea ilicită a 13 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

Procuratura Anticorupție anunță că sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme. Acțiunile procurorilor vin la o zi după ce președintele R.Moldova, Maia Sandu, a propus modificarea legislației pentru a pune în practică mecanismul de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție.

Rezultatele preliminare ale investigațiilor arată că cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei(peste 17.000 euro), iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Cei patru deputați au părăsit Partidul Comuniștilor în 2015, iar doi ani mai târziu au aderat la Partidul Democrat al lui Vladimir Plahotniuc. 

Subiectul, pe larg, la rfi.ro!

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...