Patru foști deputați comuniști de la Chișinău, reținuți pentru îmbogățire ilicită

Data:

Patru foști deputați comuniști ai Republicii Moldova au fost reținuți, miercuri, la Chișinău, pentru 72 de ore, fiind suspectați de îmbogățire ilicită.

Se întâmplă după ce procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au făcut mai multe percheziții într-un dosar privind îmbogățirea ilicită a 13 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

Procuratura Anticorupție anunță că sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme. Acțiunile procurorilor vin la o zi după ce președintele R.Moldova, Maia Sandu, a propus modificarea legislației pentru a pune în practică mecanismul de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție.

Rezultatele preliminare ale investigațiilor arată că cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei(peste 17.000 euro), iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Cei patru deputați au părăsit Partidul Comuniștilor în 2015, iar doi ani mai târziu au aderat la Partidul Democrat al lui Vladimir Plahotniuc. 

Subiectul, pe larg, la rfi.ro!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...