Patru inspectori de trafic, inclusiv un bihorean, trimiși în judecată pentru că protejau tiriștii de controale | Bihoreanul

Data:

spot_img

Patru inspectori de trafic, printre care un bihorean, au fost trimiși în judecată pentru corupție, fiind acuzați că protejau firmele de transport rutier, oferindu-le informații despre controale.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al DNA, bihoreanul se numeşte Marian Vidican și este inspector în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Bihor. În dosar au mai fost inculpaţi Alexandru Pop şi Ciprian George Peşteleu, inspectori în cadrul ISCTR Sălaj şi Rareş Alexandru Pintea, inspector în cadrul ISCTR Maramureş.

În timpul anchetei desfăşurate de procurorii DNA Cluj s-a descoperit că, în perioada 2021 – 2023, cei patru inspectori de trafic au „protejat” mai multe firme din domeniul transportului rutier.

Citește și: Povestea celei mai vechi plante de pe Terra – noua descoperire din Munții Bistriței. Mihai Pușcaș, biolog: „Noi am putea să dispărem ca specie, dar ea ar putea rămâne. De la ea putem afla cum”

Inspectorii de trafic protejau transportatorii, furnizând informații despre controalele ISCTR

Concret, aceştia le-au furnizat administratorilor companiilor informaţii despre acţiunile de control ale ISCTR, obiectivele controalelor, durata, componenţa echipajelor sau zona de acţiune.

Grație informațiilor primite de la cei patru inculpați, transportatorii au evitat rutele pe care se aflau echipajele ISCTR sau chiar au oprit maşinile până la finalizarea acţiunilor.

Mai mult, în timpul acţiunilor ce vizau controlul vehiculelor de mare tonaj desfăşurate în perioada 2021 – 2023, Peşteleu și Pintea nu au constatat de fel abateri şi nici nu au sancţionat vreun transportator pentru pentru depășirea masei maxime autorizate de transport, lipsa autorizației speciale de transport sau lipsa licenței de transport.

Conform comunicatului, procurorii DNA Cluj i-au trimis în judecată pe bihoreanul Marian Vidican pentru divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii, în formă continuată, iar pe sălăjanul Ciprian George Peşteleu şi maramureșeanul Rareş Alexandru Pintea pentru abuz în serviciu şi divulgarea unor informaţii nedestinate publicităţii, în formă continuată.

Procesul celor trei va începe la Tribunalul Sălaj.

În schimb, Alexandru Ioan Pop, acuzat de divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii, în formă continuată, a recunoscut faptele care i-au fost imputate şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA Cluj, care au dispus în cazul lui o pedeapsă de 10 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Totodată, Pop a fost obligat să presteze 60 zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Hida sau la DGASPC Sălaj.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Alegerile prezidențiale din România, dominate de protecționism și naționalism

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / George Călin – Fotografie cu caracter ilustrativ)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alegeri prezidențiale 2024. Peste 6.400.000 de români au votat în primul tur

Peste 6.400.000 de români au votat în primul tur...

80 de posibile incidente electorale înregistrate în ziua alegerilor prezidențiale. 43 au fost confirmate

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica...

Un bărbat de 87 de ani a murit în fața unei secții de votare în județul Argeș

Un bărbat de 87 de ani a murit, duminică,...