Patru investiţii mari din Cluj-Napoca, realizate prin concursuri internaţionale de soluţii | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Patru proiecte mari ale municipiului Cluj-Napoca au fost realizate prin concursuri internaţionale de soluţii.

Au fost finalizate recent lucrările de execuţie pentru patru investiţii mari din Cluj-Napoca, care au fost realizate prin concursuri internaţionale de soluţii, organizate de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), împreună cu filiala teritorială a OAR din Transilvania, în parteneriat cu autorităţile locale, respectiv Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj.

Cele patru proiecte care au fost realizate prin concursuri internaţionale de soluţii sunt Turnul Pompierilor, strada Mihail Kogălniceanu, Parcul Feroviarilor şi Malurile Someşului.

Citește și: Scandalul „Nordis” de la Ploiești s-a lăsat cu arestări. La București, faptele sunt cercetate „in rem”, adică dosar ținut la sertar

„În ultimii 20 de ani activitatea OAR s-a concentrat pe organizarea de concursuri de soluţii în parteneriat cu autorităţile publice, împreună cu filialele teritoriale ale OAR. Din păcate, în România, foarte puţine dintre investiţiile publice sunt realizate printr-o procedură de concurs de soluţii. Ne interesează calitatea intervenţiilor, să fie cea mai bună posibilă. Dacă ne comparăm cu alte state europene avem foarte mult de recuperat. Ne interezează concursurile şi pentru dezvoltarea capacităţii de proiectare în ţară. Concursul nu e doar o formă de selecţie, e o formă de pregătire a echipelor de proiectare. Ne dorim să avem cât mai multe concursuri în ţară. Datorită celor care au câştigat concursurile de soluţii, la  Cluj avem lucrări şi investiţii de calitate. Acest lucru s-a văzut în ultima perioadă şi prin receptarea pe care au avut-o din partea publicului”, a declarat arhitectul Ștefan Bâlici, președintele OAR, în cadrul unui eveniment în care au fost prezentanţi câştigătorii concursurilor de soluţii pentru cele patru investiţii din Cluj-Napoca.

Arhitecta Daniela Maier, președintele OAR Transilvania, a declarat că cei care au participat la concursuri şi-au asumat luni de zile de muncă. De asemenea, ea a precizat că ar fi bine ca oamenii să vadă lucrurile bune în proiectele realizate la Cluj.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Cristi Danileț despre decizia CCR în cazul Șoșoacă: Hotărârea CCR este neconstituțională, la baza ei stând un arbitrariu profund și vizibil

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Turnul Pompierilor Centru de Cultură Urbană Cluj / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related