vineri, 30 iulie 2021
AcasăLa ziActualitatePaturile ATI aduse de la Botoșani la Iași vor putea fi folosite...

Paturile ATI aduse de la Botoșani la Iași vor putea fi folosite peste două săptămâni

Unitatea de Terapie Intensivă mobilă adusă de la Botoșani la Iași pentru a suplimenta numărul paturilor pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19 va putea fi funcțională peste aproximativ două săptămâni. Aceasta a fost parcată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență a asigurat transportul zilele trecute. Situația în Iași este una dificilă, fiind ocupate în permanență paturile ATI. Deși zilele acestea au fost operaționalizate încă 13 paturi la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon”, ajungându-se astfel la un total de 63 de paturi ATI, este nevoie și de cele 12 paturi ale unității mobile.

Această unitate este dotată cu 12 paturi, monitoare pentru funcții vitale, injectomate pentru fiecare pat și ventilatoare, conducerea unității medicale intenționând să mai achiziționeze trei ventilatoare.

Sursa Foto: ISU Iași

„Sperăm ca în cel mai scurt timp să o putem operaționaliza, nu este un proces facil. Am început chiar în dimineața asta (n.red. luni) racordarea la utilități – curent eletric, apă, am vorbit și cu firma care este provider în materie de oxigen. Unitatea mobilă va fi alimentată de o stație separată de oxigen, diferită față de stația care deservește Spitalul de Boli Infecțioase. Sper să reușim chiar și mai devreme de două săptămâni, dar trebuie să luăm în calcul că în unele localități a durat și o lună de zile. Pacienții trebuie să fie în siguranță maximă, astfel că vom face toate testele necesare încât să nu fie nicio problemă”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”.

Din punct de vedere al personalului medical, este nevoie de cinci medici, 15 asistente și 10 infirmiere, astfel că vor fi create două echipe medicale – una care se va ocupa de pacienții din secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase și a doua care se va ocupa de pacienții din unitatea mobilă.

Sursa Foto: ISU Iași

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a asigurat transportul Unității de Terapie Intensivă mobilă de la Spitalul Județean de Urgențe din Botoșani la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași în cursul zilei de sâmbătă, 27 martie 2021.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE