Paul Stănescu ar fi găsit un nou loc de muncă bănos, la stat, pentru fratele său. CCR a oprit numirea lui la ANRE

Data:

spot_img

Liderul PSD Paul Stănescu i-ar fi găsit fratelui său un nou loc de muncă bănos, la stat. Inițial, Alexandru Stănescu urma să fie numit membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Curtea Constituțională a declarat numirea neconstituțională.

Prin urmare, Alexandru Stănescu ar urma să devină director regional la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, instituție care administrează fondurile europene, potrivit portalului Antimafia în Oltenia. Informația a fost verificată și de PressHUB.

Alexandrul Stănescu nu are nici un fel de experiență oficială în administrarea de fonduri europene. Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București, între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., ulterior fiind deputat de Olt și vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Citește și: O femeie ofițer din penitenciarul Mărgineni și-a dat demisia după ce s-a îndrăgostit de un deținut, cel mai periculos traficant de droguri din București

A doua cea mai săracă regiune

Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia (RSVO), a doua cea mai săracă din România, după Nord Est (Moldova, de fapt), este formată din 5 județe: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

„În zilele noastre, dacă îndrăznești să întrebi cine stabilește lucrurile importante în judeţele din Oltenia, numele cel mai des întâlnit pe buzele tuturor este cel al lui Paul STĂNESCU, de profesie inginer agricol și cu experiență în conducerea unei ferme cu profil legumicol din Corabia.

Actualul baron de Olt a evoluat constant până a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, funcție ocupată din 2008 și până în 2016, ulterior senator, ministru și viceprim-ministru în guvernele Mihal Tudose și Viorica Dăncilă, poziții care i-au adus în prezent fotoliul neoficial de «guvernator» al Olteniei, la pachet cu influența aferentă”, scrie Antimafia în Oltenia.

Pentru perioada de programare 2021-2027, România are la dispoziție pentru investiții o sumă totală de aproximativ 80 miliarde de euro. Începând cu anul 2022, la solicitarea decizionalilor din teritoriu – primari și președinți de CJ, Guvernul României a schimbat procesul de gestionare a fondurilor europene, în sensul că această resursă financiară majoră nu va mai fi controlată de la nivel central și va trece sub control local, fiind în responsabilitatea Agențiilor pentru Dezvoltare Regională (ADR).

Prin ADR SVO se vor finanța investiții europene în valoare de aproximativ 5 miliarde de euro.

Citește și: Ploieștiul, de aproape o lună fără apă caldă. Urmează o iarnă complicată

Criterii minime convenabile pentru fratele baronului

În martie, CCR a decis că numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE a fost neconstituţională. Cu câteva zile înainte de această hotărâre, Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a demisionat din funcţie, pe motiv că vrea să se dedice unor proiecte care îi solicită „întreaga” implicare.

Implicarea va fi de acum încolo ar urma să fie ca director general al ADR Oltenia, poziție devenită vacantă la începutul anului 2022 după pensionarea fostului director general.

Potrivit publicației Antimafia în Oltenia, pentru concursul de recrutare a unui nou director, ce se va desfășura pe bază de selecție dosare și interviu, criteriile minime obligatorii ar fi fost stabilite astfel încât să poată fi îndeplinite de către o persoană fără niciun fel de legătură cu domeniul fondurilor europene, respectiv de către Alexandru Stănescu.

Citește și: EXCLUSIV China, văzută de un scriitor argentinian din Beijing: În ultimii ani țara s-a închis din ce în ce mai mult

Potrivit anunțului de recrutare postat și retras ulterior de pe prima pagină a ADR SVO, cerințele obligatorii sunt:

– studii universitare de licență în domeniul științelor economice, juridice, administrative sau tehnice și minim 15 ani vechime în specialitatea studiilor necesare execitării funcției;

– capacitate managerială ce poate fi dovedită fie prin îndeplinirea condiției ca cel puțin 4 ani din vechimea de 15 ani să fie într-o funcție de conducere într-o instituției publică locală sau centrală, fie prin cursuri de formare profesională în domeniul managementului proiectelor.

Cheia stă în această din urmă prevedere: practic, participarea la „cursuri de formare profesională în domeniul managementului proiectelor”, care pot fi „economice, juridice, administrative sau tehnice”, vechimea tehnică incluzând și domeniul agricol, s-ar face pârtie pentru Alexandru Stănescu, scriu jurnaliștii din Craiova.

Alexandru Stănescu are 20 de ani vechime în domeniul agricol, dar nu a ocupat, potrivit CV-ului vreo funcție de conducere publică (nici măcar în domeniul agricol). De asemenea, nu cunoaște nici o limbă străină.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU
  1. Nimeni din ADR nu știe engleză. Nimeni nu a avut experienta în managementul proiectelor când a fost angajat. Șefii sunt numiți prin decizie în funcție de relațiile personale. Sunt neveste de judecători(Vișan Adriana), fiice (Majina Mona) , surori, amante ale unor personaje care i-au fost utile monumentului de competenta Marilena Bogheanu, fosta directoare. Bubuia și aia de engleză, gestiune fonduri când s-a angajat. Despre ce vorbim? În acest sistem cei mai competenți sunt beneficiarii. Adevărații experti sunt cei care lucrează la firul ierbii in scrierea și implementarea proiectelor, angajații din administrație sau din firme private beneficiare. Marii agenți din ADR doar verifica și completeaza check-lists. Nu au scris sau implementat in viața lor un proiect cap-coada. Directoarea Crețu Lavinia de la resurse umane, juridic care face angajări este o fosta croitoreasa care scrie „dă” on loc de „the”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...

Primele dispozitive acustice pentru nevăzători, instalate de CTP Iași în stațiile de tramvai și autobuz

Primele dispozitive acustice pentru persoanele cu deficiențe de vedere...

Marcel Ciolacu spune despre Geoană că nu poate fi considerat un candidat de dreapta

Marcel Ciolacu a criticat propunerea ca Mircea Geoană să...