Pe fondul fricii de război crește naționalismul. Cum se vede de la noi conflictul din Ucraina

Data:

Amenințarea de la granița cu Ucraina a dus la creșterea încrederii în NATO, la cote nemaiatinse din perioada entuziasmului aderării. Dar pe fondul fricii de război crește și naționalismul și teama de o recesiune, potrivit Deutsche Welle.

„Faptul că suntem în NATO nu ne ajută, dimpotrivă. Noi aici în România suntem naivi și buni. Țara ar trebui să fie neutră. Eu nu m-aș băga cu niciunii”, ne spune Eugenia Danciu, o profesoară de religie ieșită de curând la pensie, cu care am stat de vorbă la București. Nu-i plac rușii, pentru că familia ei a avut multe de îndurat la venirea lor în România după al Doilea Război Mondial. „Frații tatăului meu și ai mamei au murit în acest război, unii pe front, alții de foame, după ce rușii le-au luat tot ce aveau. A fost o experiență dureroasă și n-aș vrea să se repete.”

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related