joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterPedeapsă: 4 luni de formare civică pentru fiul unui primar, pentru că...

Pedeapsă: 4 luni de formare civică pentru fiul unui primar, pentru că a bătut un coleg

Tatăl a plătit 15.000 de lei despăgubiri victimei desfigurate.

Fiul lui Marius Pintilie și-a chemat rivalul într-un gang și i-a dat un pumn cu sete. Tânărului lovit i-a sângerat ochiul, pentru că purta ochelari și lentila s-a spart în urma pumnului primit.

În urmă cu doi ani, liberalul Marius Pintilie, ajuns în 2020 primar al municipiului Pașcani, a asistat din sală la procesul penal al fiului său cel mare, trimis în judecată de procurori pentru infracțiunea de „lovire și alte violențe”.

Minor la data comiterii faptei, băiatului i-a fost aplicată o pedeapsă ușoară: măsura educativă a stagiului de formare civică pe o perioadă de 4 luni. În schimb, familia Pintilie i-a plătit victimei daune morale de 10.000 de lei. 

I-a jignit „fata”

În rechizitoriu, anchetatorii au relatat că, la data de 23 august 2016, T.C. (în vârstă de 15 ani și 4 luni la acel moment), băiatul cel mare al lui Marius Pintilie (foto sus, cu soția) s-a întâlnit cu P.V.Ș., viitoarea victimă, la o petrecere organizată de un prieten comun. Cu acel prilej, între cei doi a avut loc un conflict, „întrucât persoana vătămată ar fi avut un comportament indecent față de prietena inculpatului, O.I., care se afla și ea la petrecere”, după cum se menționează în sentință.

Două zile mai târziu, T.C. l-a contactat pe P.V.Ș. pe rețeaua de socializare Facebook și i-a propus să se întâlnească pentru a discuta în legătură cu conflictul petrecut între ei. Acest lucru a avut loc în aceeași zi,

În jurul orei 15.30, în apropierea Oficiului Poștal nr. 1 din municipiul Pașcani.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE