duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterPelerinaj la Crucea de pe Muntele Mic pentru eroii din Banat

Pelerinaj la Crucea de pe Muntele Mic pentru eroii din Banat

Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de Episcopul Caransebeșului, PS Lucian Mic și sute de credincioși au urcat în tradițional pelerinaj la Crucea Monument de pe Muntele Mic, unde i-au comemorat pe eroii bănățeni jertfiți pentru idealul Marii Uniri.

Evenimentul se desfășoară de 15 ani cu prilejul sărbătorii Înălțarea Sfintei Cruci. La baza monumentului ridicat pentru prima dată în 1936 din lemn și mai apoi refăcut a fost oficiată sfânta liturghie, după care a fost săvârșită o slujbă de pomenire a eroilor bănățeni și a ctitorilor care au înălțat Crucea de pe Muntele Mic, iar la final a avut loc depunerea de coroane de flori și ceremonialul militar.

Au participat la acțiune oficialități județene și locale și foarte mulți tineri alături de preoți și credincioși din toate colțurile eparhiei Caransebeșului dar și din Banat. Pe Muntele Mic sărbătoarea Sfintei Cruci primește o semnificație cu totul specială pentru că încă din 1936 a fost ridicată prima cruce monument pentru pomenirea eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru țară. Pentru buna organizare a pelerinajului și-au dat mâna Biserica și Armata pentru păstrarea valorilor creștine în neamul românesc.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE