”Pensionarul” român oprit pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro este Adriean Videanu | G4Media

Data:

spot_img

Adriean Videanu și soția sa sunt ”pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro pe care nu le-ar fi declarat. Fostul ministru al Economiei a confirmat pentru G4Media că a fost controlat de un vameș de pe aeroportul german și a spus că ”eram în tranzit din Elveția spre România”.

Informația despre doi pensionari români opriți la Munchen a fost publicată în premieră de Digi24, care nu a publicat și numele celor doi.

Videanu a declarat pentru G4Media că a fost vorba despre ”o neînțelegere cauzată de faptul că nu am știu legislația UE, care spune că taxele pentru bunuri de valoare aduse din afara UE trebuie plătite în primul stat membru în care am ajuns, și nu în România, țara unde am rezidența fiscală”.

Citește și: Procesul de trafic de influență al fostului ministru Bănicioiu s-a închis după prescrierea faptelor. Un judecător a decis închisoare pentru fostul demnitar

Fostul ministru al Economiei a mai spus că era vorba despre ”un colier pentru soția mea și un ceas, ambele cumpărate din Elveția și care erau în ambalaje, cu toate facturile aferente. Vameșul a susținut că trebuie să plătesc în Germania atât taxele, cât și TVA, și până la plata tuturor sumelor ei au reținut bijuteriile. Am plătit taxele cerute, dar le-am comunicat că voi contesta administrativ decizia, pentru că eu cred că e normal să plătesc TVA acolo unde am reședința fiscală, adică în România”, a mai spus Videanu.

Printre bijuteriile găsite în posesia celor doi se numără un ceas în valoare de 150.000 de euro și un colier de aproape jumătate de milion de euro, potrivit Digi24.

Citește și: CJUE: Executarea unei hotărâri prin care s-a dispus plata de despăgubiri exagerate pentru un jurnalist poate fi refuzată dacă încalcă libertatea presei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Evadatul din Arad a fost prins. A fost ajutat de soția lui să fugă | Aktual24

Evadatul din Arad a fost prins. A fost prins...

Fragmente de dronă de origine rusească, descoperite în zona canalului Litcov din Delta Dunării

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că a fost...

A murit jurnalistul Ioan Ceaușescu, fondatorul Festivalului SIMFEST

Jurnalistul Ioan Ceaușescu, fondatorul și directorul Festivalului de Film...

60 de producţii, calificate în finala Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST

În finala celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional...