Pentru cine bat clopotele, Ilie?

Data:

Bihoreanul pare că are deja un serial de succes despre cum Ilie este sabotat la finanțarea centurii ocolitoare a Oradei.

Ar fi corect dacă Ilie nu face ce trebuie, cei care îl contestă să își asume în mod deschis confruntarea și să arate de ce Ilie face ceva incorect sau care încalcă legea. Așa am afla și noi toți cum Ilie face lucruri incorecte și ilegale și cum are în mod mincinos imaginea de gospodar supertopmodel.

Orice proiect de infrastructură dă naștere unor discuții pro și contra. Dar există consilieri județeni sau consilieri locali care ar trebui să fie pro sau contra pentru că abținerea înseamnă că refuză și că vor ca lucrurile să rămână la fel. 

Ce este clar este că, spre deosebire de alte state din jurul nostru, a urla că ești patriot nu înseamnă să ai infrastructură și că modelul nostru a fost și va rămâne o infrastructură care să împiedice exportul către Uniunea Europeană sau sprijinul aliat rapid în cazul unui atac rusesc. 

La noi sunt codri verzi de brad (încă, deși se lucrează serios să rămânem fără) și drumuri bombardate de interesele firmelor de casă ale policienilor. Dacă un proiect are probleme legale, atunci justiția va decide și Ilie se va conforma. Dacă nu, groapa fără sfârșit sau autostrada perfectă depinde doar de  voința politicienilor.

Citește și: Radiografia unui scandal care se repetă. Angela Gheorghiu vs Angela Gheorghiu 

Orice proiect de infrastructură scoate din circulație drumurile praf în care firmele de casa mai bagă din când în când o lopată pe care o fixează cu cizma muncitorului necalificat. Cât timp contractele sunt mici și pot să aleagă gospodarii orice firmă de apartament care ulterior poate externaliza lucrările, rămâne extrem de probabilă varianta procentului de minim 10 % pe care gospodarul îl poate cere. Iar oamenii nu sunt deranjați pe principiul că „a furat, dar a și făcut”. 

Sperăm ca în cazul lui Ilie adversarii săi să aibă dreptate și abținerea lor să reprezinte un preludiu la o contestare politică serioasă a acestuia. Sau să auzim cum justiția a distrus proiectele lui Ilie care au călcat în picioare proprietatea celor afectați de proiectele de infrastructură. Altfel, cetățenii județului vor avea impresia că adversarii săi politici fac un joc meschin mic, pentru a se răzbuna pur și simplu pe Ilie, care are o imagine de gospodar mai bună decât a lor. Unii dintre noi pot menționa proiecte care au fost distruse de egoismul politicienilor care puteau transforma esențial o localitate sau chiar o țara.

Dar pentru a avea infrastructură măcar cum au avut acum maghiarii când Apărătorul Galexiei Creștine nu era pe tricourile Fidesz de Românie e nevoie de voință politică. Fără, nu avem nici locuri mai bine plătite de muncă, nici fabrici și uzine românești, doar politicieni eterni care pot părea că se răzbună că Ilie le-a răpit ursulețul de pluș și doamna educatoare nu a luat atitudine.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...